Published On: mie, Iul 23rd, 2014

Astazi incepe campania de sterilizare si microcipare gratuita a cainilor cu si fara stapan. Fii responsabil si sterilizeza-ti si tu cainele

afis catelusi iulie 2014Primaria Braila continua activitatile curente de gestionare a cainilor fara stapan identificati pe domeniul public al Municipiului Braila: capturare, ingrijire in adapost, sterilizare in vederea adoptiei, adoptie la distanta, adoptie reala, eutanasiere in conditiile prevederilor legale.

Astfel, Primaria Municipiului Braila organizeaza in perioada 23–27 iulie o campanie de sterilizare, deparazitare, vaccinare si microcipare gratuita a cainilor cu si fara stapan. Autoritatile locale vor realiza aceasta campanie in trei locatii, pe Buzaului, in Vidin si in zona Albinei de pe Dorobanti.

Aceasta campanie doreste sa contribuie la stoparea inmultirii necontrolate a animalelor fara stapan, prin reducerea abandonului puilor nedoriti pe strada.

In acest sens, au fost organizate trei puncte de sterilizare, astfel:

•La Dispensarul Veterinar din cartierul Obor, str. Albina, nr.28;

•In Parcarea Stadionului „Progresul”, cart. Vidin, Calea Galati;

•In incinta Scolii Generale „Fanus Neagu”, sos. Buzaului, nr. 30.

Daca v-ati saturat de imagini dezolante, cu pui alergand printre masini sau aruncati in pungi in spatele tomberoanelor de gunoi, ajutati ca un numar cat mai mare de caini sa fie adusi la punctele de sterilizare.

Echipa de lucru pentru fiecare punct de sterilizare este formata din medici, asistenti si voluntari (pentru operatiunile de pregatire, respectv ingrijirea postoperatorie).

FII RESPONSABIL! STERILIZEAZA-TI CATELUL! NOI TE AJUTAM! – Aceasta este deviza sub care organizatorii desfasoara campania de sterilizare in municipiul Braila.

Programul de lucru este zilnic, in intervalul orar 9.00 –20.00 si dupa caz pana la sterilizarea ultimului caine, cu exceptia zilei de duminica cand programul se termina functie de prezenta participantilor.                

Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala are obligatia de a infiinta un registru, in care se inregistreaza urmatoarele date declarate obligatoriu: numele si prenumele detinatorului de caine, domiciliul, telefonul, numarul cainilor sterilizati din care, femela sau mascul;

Fiecarei persoane i se comunica numarul de inregistrare primit in registrul general. Proprietarul cainelui are obligatia de a avea asupra sa actul de identitate in original si o copie a acestuia (document necesar inregistrarii in RECS). De asemenea, se recomanda ca detinatorii sa nu hraneasca cainele cu cel putin 12 ore inainte de interventie.

Pentru a participa la aceasta campanie, persoanele interesate sunt invitate sa faca o programare la numerele de telefon 0239/611682 sau 0756/044400, de luni pana vineri, intre orele 09.00 – 15.00.

Participa si-ti vei asigura vecinii ca nu contribui la inmultirea numarului de caini de pe strada! Nu cainii sunt responsabili de aparitia lor pe strada, ci oamenii care permit cainilor lor sa se imperecheze necontrolat si care abandoneaza caini, pui si adulti, pe strada!

Comentarii

comentariu

About the Author

-