Published On: mie, Iul 23rd, 2014

47 de accidente rutiere grave si 6 morti in prima jumatate a anului, in Braila

Share This
Tags

Pe parcursul semestrului I al anului 2014, la nivelul judetului nostru au fost inregistrate 47 de accidente rutiere grave, soldate cu 49 raniti grav, 15 raniti usor si 6 care nu au supravietuit.

Activitatile de prevenire desfasurate de politisti pe arterele rutiere din municipiu si judet au dus la scaderea numarului persoanelor decedate in accidente rutiere grave, avand in vedere ca, in anul 2013, in aceeasi perioada, au avut loc un numar de 46 de accidente rutiere grave, soldate cu 11 persoane decedate, 43 ranite grav si 28 ranite usor.

accident rutier(1)Din totalul accidentelor produse, 18 au fost in municipiu, fiind inregistrate 18 victime accidentate grav, 4 ranite usor si o persoana decedata, si 29 in judet, soldate cu 31 accidentati grav, 11 raniti usor si 5 morti.

Primele patru cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost traversarea neregulamentara, care a dus la producerea a 9 accidente rutiere, soldate cu 9 raniti grav, si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, care a generat 6 accidente rutiere, cu 5 persoane ranite grav, 5 ranite usor si una decedata, neacordarea prioritatii vehiculelor, in urma careia s-au produs 6 accidente rutiere, soldate cu 5 raniti grav, 4 raniti usor si un mort, si neacordarea prioritatii pietonilor, care a dus la producerea a 6 accidente, cu 5 persoane accidentate grav si una decedata.

Conducatorii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 37 de braileni si 10 aflati in tranzit (28 amatori, 11 profesionisti, doi carutasi, un mopedist, un biciclist si 4 soferi fara permis de conducere).

Zilele in care s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave au fost sambata (10 accidente, cu 13 raniti grav si 4 usor), duminica (9 accidente cu 10 persoane ranite grav si doua usor) si martea (7 accidente, cu 7 ranite grav si una usor).

Cu preponderenta, accidentele au fost inregistrate in intervalul orar 6:00-12:00 (14 accidente soldate cu 16 raniti grav, unul usor si un decedat) si 12:00-18:00 (14 accidente cu 14 raniti grav, 3 raniti usor si 3 decedati).

Politia Rutiera atrage atentia tuturor participantilor la trafic cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie.

Conducatorilor auto li se recomanda sa circule cu prudenta, cu viteza adaptata conditiilor meteo-rutiere si sa acorde o atentie sporita pietonilor, iar acestora din urma le este recomandat sa traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar in lipsa acestora, pe la coltul strazii, dupa o asigurare prealabila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-