Published On: Soare, Iul 20th, 2014

4 elevi braileni, olimpici internationali. Braila, pe lista publicata de Ministerul Educatiei

Share This
Tags

In prima jumatate a anului 2014, 197 de elevi au reprezentat Romania la competitile scolare internationale, conform unui tabel publicat pe site-ul Ministerului Educatiei. Braila a avut 4 reprezentanti peste hotare, trei dintre acestia urcand pe podium, iar cel de-al patrulea luand mentiune.

Anfisa Lazar

Cel mai important loc ocupat de elevii braileni la competitiile scolare internationale a fost obtinut de Anfisa Lazar, ( foto 1 stanga) care a urcat pe prima treapta a podiumului la Olimpiada Internationala de Limba Rusa.

Anfisa Lazar, eleva in clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" a facut parte din lotul olimpic care a reprezentat Romania la cea de-a XIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Limba Rusa. Competitia s-a desfasurat la Institutul de Stat de Limba Rusa "Puskin", in capitala Federatiei Ruse, in perioada 6-11 iunie, unde au participat 216 elevi din 30 de tari.

Braileanca a obtinut Locul I la aceasta competitie internationala care se desfasoara o data la patru ani, fiind extrem de apreciata de organizatorii Olimpiadei. Anfisa Lazar a adus Brailei, multi ani la rand, locul I la Olimpiada Nationala de Limba Rusa.

Lotul national, format din 18 elevi, a fost invitat la Ambasada Romaniei la Moscova, unde tinerii olimpici au fost intampinati de ambasadorul Vasile Soare, care, alaturi de intreg corpul diplomatic, i-a felicitat pentru performantele obtinute.

Lotul olimpic a avut o prestatie extraordinara, apreciata chiar si de organizatori, obtinand 21 de premii, cele mai multe in randul echipelor nationale participante.

Fetic- sutesti

Braila a mai fost reprezentata la nivel international si la limba rromani acolo unde doua eleve au terminat in pe primele locuri.

Veronica Georgiana Fetic, (foto 2 dreapta) a ocupat locul II la Olimpiada internationala de limba si creatie in limba rromani. Editia a II-a acestei competitii scolare a avut loc la Brasov in iunie 2014. Verionica Fetic a fost eleva a Scolii Gimnaziale Sutesti. In cadrul aceleasi Olimpiade, Raluca Onicel eleva la Scoala Gimnaziala "Anton Pann" Braila a obtinut mentiune.

Alex Tatomir (foto 3 stanga) elev in clasa a VIII-a in cadrul Colegiului “Nicolae Balcescu” din Braila sub coordonarea profesorului Cristian Toncea, a reusit sa obtina rezultate impresionante la olimpiadele de informatica. Alex a marturisit ca informatica i-a intrat sub piele in urma cu doi ani si desi nu are experienta unui programator, rezultatele lui vorbesc de la sine.

Alex Tatomir

In cadrul Olimpiadei Balcanice de Informatica pentru juniori, sustinuta in iunie, Alex Totomir a obtinut medalia de argint, fiind la egalitate cu un alt elev roman, Bogdan Cretu de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti.

197 de elevi au reprezentat Romania in competitiile scoalre internationale, acestia fiind printre primii in lume. Lista ramane deschisa pentru rezultatele olimpiadelor internationale care urmeaza sa se desfasoare in perioada iulie-decembrie 2014. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-