Published On: mie, Iul 23rd, 2014

18 tineri din Belgia au venit sa faca ecologizare in comuna Silistea. Primar: E o lectie pentru toti!

Share This
Tags

18 tineri din Belgia au sosit in comuna braileana Silistea, in data de 15 iulie, in cadrul proiectului "Tineri pentru Romania", derulat de Ambasada Belgiei in parteneriat cu Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene, pentru ca timp de 10 zile sa contribuie, in mod voluntar, la ecologizarea localitatii.

Silistea este singura comuna din judetul Braila care are in gazda voluntari din strainatate, dupa ce primarul UNPR Ilie Efteme a depus toate documentele necesare la Ambasada Belgiei, care a si aprobat participarea localitatii brailene in cadrul proiectului.

Ilie Efteme"Tinerii participa la ecologizarea comunei. Cam 5-6 ore pe zi, cu exceptia weekendurilor, merg prin satele din comuna si strang gunoaiele, vorbesc cu oamenii, afla despre traditiilor noastre. Localnicii sunt foarte incantati, unii au ramas chiar inmarmuriti. Au primit vizita belgienilor ca o lectie, mai ales atunci cand i-au vazut ca strang gunoaie, si o fac si voluntar. E o lectie pentru toti, mai ales pentru localnicii care stau cu gunoiul in fata portii", a declarat pentru Infobraila, edilul comunei Silistea.

Belgienii sunt foarte incantati de comunitatea locala, de modul in care au fost primiti, dar mai ales de mancarea traditionala. Dupa ce brailenii le-au pregatit o masa cu specific romanesc, tinerii voluntari nu s-au lasat mai prejos si le-au oferit gazdelor "o masa belgiana".

Voluntarii au fost impresionati si de frumusetea locurilor din tara noastra, atat cat au putut sa vada. Tinerii au fost pana acum in statiunea Lacu Sarat, in Muntii Macinului, in judetul Buzau – la Vulcanii Noroiosi, iar zilele urmatoare vor vizita Delta Dunarii si statiunea Neptun.

Comentarii

comentariu

About the Author