Published On: joi, Iul 24th, 2014

12 milioane de lei pentru reabilitarea centrelor si locuintelor sociale. 4 cladiri din Municipiu vor fi consolidate

Share This
Tags

Municipiul Braila, are in patrimoniul sau cladiri care de-a lungul timpului sau deteriorate, cladiri de o frumusete si de o importanta culturala deosebita care nu pot fi lasate in aceasta stare de degradare si se are in vedere reabilitarea si consolidarea acestora.

cladire port

Totodata s-a pornit si de la faptul ca in municipiu au fost identificate mai multe comunitati de persoane care datorita situatiei financiare precare nu pot beneficia de o viata normal si au nevoie de sprijin social.

"Proiectul din zona Lacu Dulce inseamna o extindere a centrului multifunctional si care vine in intampinarea dorintelor comunitatii respective, in mod deosebit comunitatii de rromi. Vom extinde acel centru si va cuprinde si partea de after school, de asistenta medicala, pentru copii vom face o formula care sa le permita accesul la informatii s.a. In zona Dunarii, pe Strada Anghel Saligny, vom reabilita doua dintre cladirile de acolo. Una dintre ele reprezenta pana acum o cladire de locuinte sociale, va reprezenta acelasi lucru dar intr-un mod mult mai modern iar cealalta reprezinta Centrului Comunitar „Bunici si nepoti", asa cum l-am denumit noi. Cea de-a patra cladire este caminul de pe Ramnicu Sarat care va fi si el reabilitat si va avea rolul tot de locuinta sociala. Cele patru cladiri au o valoare totala undeva la 12 milioane de lei, o sa vedem la licitatii cand vor fi", a declarat Primarul Aurel Simionescu.

Cladirile de pe malul Dunarii vor avea 41 de locuinte sociale iar Centrul din Lacu Dulce se va extinde cu 126 m patrati si tot acolo va fi realizata o spalatorie

1. Proiect “Renovarea imobilului situat in Municipiul Braila Str. Râmnicu Sarat, nr.115, in vederea amenajarii unor locuinte sociale de calitate”. Durata de implementare: 19 luni

Obiective specifice: Cresterea rolului social al polului de dezvoltare si a calitatii infrastructurii sociale la nivelul municipiului Braila prin realizarea unor lucrari de renovare si recompartimentare a cladirii situate pe Str. Rm. Sarat nr. 115, din municipiul Braila, in vederea realizarii unor locuinte sociale de calitate. Lucrari: vor fi renovati 1.752,75 metri patrati de suprafata construita a locuintelor sociale; 27 de unitati locative cu statut de locuinte sociale renovate; reabilitare instalatii retea exterioara de apa si canal; reabilitare imprejmuire; reabilitare alee acces, realizare parcari, realizare lucrari de protectie a mediului, realizare lucrari amenajari exterioare; o cladire reabilitata/modernizata si pregatita pentru locuinte sociale– infrastructura urbana. Beneficiari: 68 persoane din care minimum 50% de etnie roma.

Valoarea totala a proiectului este de 3.652.557,44 lei din care 3.579.506,29 lei este suma nerambursabila de finantare europeana. locuinte ramnicu sarat

2. Proiect „Extindere Centru Social Multifunctional in Lacu Dulce”. Durata de implementare: 18 luni. Obiective specifice: cresterea rolului social al polului de dezvoltare si a calitatii infrastructurii sociale, prin satisfacerea nevoilor de servicii sociale pentru persoanele defavorizate, ca atributie fundamentala a administratiei locale.

Lucrari: suprafata desfasurata extinsa a Centrului Social Multifunctional – 126 metri patrati; lucraride rezistenta, infrastructura, rezistenta suprastructura, inchideri si finisaje, tâmplarie, sarpanta si invelitoare, alimentare cu apa, instalatii de canalizare si sanitare, instalatie termica, instalatie electrica; extindere instalatie utilizare gaze; dotare si echipare a unei sali de consiliere si educare pentru igiena, sanatate, gasirea unui loc de munca, a unei sali cu destinatia spalatorie, a unei sali de asistenta medicala primara; echipamente IT achizitionate – 5 buc. (3 laptopuri, 1 copiator, 1 video– proiector). Beneficiari: 200 persoane defavorizate.

Valoarea totala a proiectului este de 36.771 lei din care 514.889,06 lei finantare nerambursabila.

3. Proiect „Realizarea Centrului Comunitar „Bunici si nepoti ” din municipiul Braila, str. Anghel Saligny, nr. 17”. Durata de implementare: 19 luni.

str-salignyObiective: reabilitarea cladirii situata in Braila, Strada Anghel Saligny nr. 17; amenajarea si dotarea acestei cladiri cu destinatie de centru comunitar; oferirea de servicii de formare profesionala, consiliere si indrumare pentru igiena, sanatate si gasirea unui loc de munca; asigurarea bazei materiale adecvate pentru derularea unui program scoala dupa scoala; crearea cadrului necesar comunitatii defavorizate de petrecere, intr-un mod cconstructiv, a timpului liber. cladire Anghel Saligny 17

Lucrari: reabilitare cladire si pregatire pentru noi activitati socio-culturale – suprafata 1.113 metri patrati; lucrari de arhitectura; lucrari de consolidare; lucrari de instalatii sanitare si PSI; lucrari de instalatii electrice; retea alimentare cu apa; retea canalizare; instalatii termice, gaze, climatizare. Dupa reabilitarea si dotarea imobilului se vor realiza activitati de formare profesionala, program scoala dupa scoala, activitate de indrumare si consiliere pentru igiena, sanatate si gasirea unui loc de munca.

Beneficiari: 350 persoane, din care 150 adulti si 200 copii. Valoarea totala a proiectului – 4.980.540,65 lei din care 4.846.877,45 lei finantare nerambursabila.

4. Proiect “Renovarea imobilului situat in Str. Ancorei nr.12 (P+1), pentru asigurarea unor locuinte sociale de calitate”. Durata de implementare: 19 luni.

str-ancorei1Obiective: cresterea rolului social si a calitatii infrastructurii sociale la nivelul municipiului Braila, prin realizarea unor lucrari de renovare si recompartimentare a cladirii situate pe Str. Ancorei nr. 12, din Municipiul Braila, in vederea realizarii unor locuinte sociale de calitate.

Rezultate: renovare 780,86 mp, respectiv suprafata utila a locuintelor sociale renovate si compartimentate; 14 apartamente cu una si doua camere renovate; cladire reabilitata/modernizata si pregatita pentru locuinte sociale; infrastuctura; lucrari de constructii si instalatii; reabilitare instalatii retea exterioara de apa si canal; bransament gaze presiune redusa si post reglare.

Beneficiari: 52 persoane din care minimum 50 la suta de etnie roma. Valoarea totala a proiectului – 3.274.917,60 lei din care 3.175.393,65 lei finantare nerambursabila.

Obiectivul general al proiectelor consta in cresterea calitatii vietii, prin reabilitarea infrastructurii serviciilor sociale, pentru persoanele defavorizate, inclusive a persoanelor de etnie roma, din centrul istoric al municipiului Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-