Published On: lun, Iun 23rd, 2014

Ziua Drapelului National, sarbatorita cu fast la Braila. Vezi AICI programul manifestarilor

Share This
Tags

drapel romaniaJoi, 26 iunie, incepand cu ora 8.30, se va organiza la Catedrala Nasterii Domnului si in Piata Independentei, o serie de manifestari dedicate Zilei Drapelului National.

Miercuri, de la orele 20.00, in Piata Independentei, va avea loc Coborarea Drapelului Romaniei, in prezenta comandantului garzii de onoare si a unui trompetist si ducerea Drapelului la Catedrala Nasterii Domnului, unde va ramane pe timpul noptii.

Joi, incepand cu ora 8.30,  la Catedrala Nasterii Domnului, va avea loc sfintirea Drepelului de catre Arhiepiscopul “Dunarii de Jos”.

La acest eveniment vor participa: prefectul judetului Braila, presedintele Consiliului Judetean, primarul municipiului, comandantul garnizoanei Braila, inspector sef al Politiei Braila, comandantul Jandarmeriei, comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea”, preoti si alte oficialitati locale.

Drapelul va fi transportat apoi in Piata Independentei, unde va avea loc intalnirea cu oficialitatile civile si militare. Sunt invitati si reprezentanti ai Centrului Militar Zonal, Directiei Judetene de Informatii, Oficiul Judetean de Telecomunicatii Speciale Braila, partide parlamentare, cadre militare in rezerva si in retragere, veterani de razboi, Asociatia “Cultul Eroilor” Braila, Serviciile Publice Deconcentrate, agenti economici si mass-media.

Program:   

Ora 10.05 –Ceremonialul militar – religios:

- Semnalul Trompetului; Marsul de intampinare; Salutul Drapelului de Lupta; Deplasarea la tribuna oficialitatilor.              

10.10 – Rostirea alocutiunii referitoare la sarbatorirea Zilei Drapelului National:

-  Dr.ec. Vasilica Vilcu, Prefectul judetului Braila.

10.15 – Primirea Drapelului Romaniei. Onor la Drapel.

- Marsul de intampinare

- Preotul binecuvanteaza drapelul.

- Oficialitatile civile si Comandantul Garnizoanei saruta drapelul.

10.20 – Inaltarea  pe catarg a Drapelului Romaniei.

- Intonarea Imnului National al Romaniei .

10.25 – Defilarea Garzii de Onoare, cu prezentarea onorului la Drapelul Romaniei, inaltat pe catarg.

10.30 – Incheierea manifestarii.

Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, aceasta zi va fi marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

Comentarii

comentariu

About the Author

-