Published On: mie, Iun 18th, 2014

Un detinut din Penitenciarul pentru Minori s-a automutilat pentru ca nu a fost mutat la un alt penitenciar

antebrat detinut ranaAcum cateva zile, un detinut al Penitenciarului pentru Minori si Tineri din Tichilesti s-a automutilat, fiind nevoie de transportarea sa la Spitalul Judetean.

Tanarul, in varsta de doar 19 ani nu este la prima actiune, pe corp putand fi observate mai multe rani.

Din primele precizari se pare ca tanarul s-a automutilat deoarece nu a fost mutat la un alt penitenciar. Detinutul este din Botosani si a fost retinut pentru talharie si acte de violenta, in 2011, primind o pedeapsa de 6 ani, neavand alte antecedente penale. De atunci, acesta a fost mutat din penitenciar in penitenciar, fiind incarcerat si la Bacau, Jila, Poarta Alba, Colibasi si Targu Ocna.

Detinutul s-a taiat in zona antebratului cu un ciob. Acesta a primit de indata ingrijiri medicale insa rana fiind adanca a fost nevoie de transportare lui la Spitalul de Urgenta, acolo unde a fost insotit de agentii din cadrul Penitenciarului Tichilesti. La spital, detinutul a primit ingrijiri medicale avand nevoie de doua copci, dupa fiind transportat inapoi la Penitenciar.

"Detinutul nu este la prima actiune, pe corp pot fi observate mai multe autorani. Acesta s-a automutilat la antebrat si fost transportat la Spital pentru ingrijiri medicale. Tanarul a apelat la acest gest deoarece nu a fost mutat la un alt penitenciar, din zona Moldovei. Acesta este retinut pentru talharile si acte de violenta urmand sa fie eliberat in 2018", a declarat Ionel Dinca, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Tichilesti.

Tanarul se pare ca este recalcitrant, avand mai multe iesiri nervoase de la lucruri minore, cand nu are tigari sau nu ii da nimeni o tigara. Acesta doreste sa fie tranferat la un penitenciar din Moldova, astfel familia putand sa il viziteze mai des.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-