Published On: joi, Iun 19th, 2014

Stefan Sinpetru, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie Braila, declarat INCOMPATIBIL

Share This
Tags

Stefan SinpetruStefan Sinpetru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Braila, se afla in stare de incompatibilitate, incepand cu data de 15 decembrie 2009. Simultan cu functia de manager al unitatii spitalicesti, Sinpetru exercita, in baza unor contracte/conventii, si calitatea de examinator cursanti in cadrul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila si in cadrul unei societati comerciale, conform Agentiei Nationale de Integritate.

Iperioada 1 aprilie 2009 – 21 decembrie 2009, Stefan Sinpetru a detinut si functia de Sef Serviciu Evidenta Contribuabili in cadrul Casei Judetene de Pensii Braila, acesta suspendandu-se din functie la data de 21 decembrie 2009.

Intrucat suspendarea din functia publica nu echivaleaza cu incetarea acesteia, Stefan Sinpetru a incalcat si dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit carora "functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice".

De asemenea, in anul 2011, Sinpetru a incheiat un contract de prestari servicii cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila si trei conventii cu o societate comerciala, in calitate de examinator cursanti, iar, in luna decembrie 2012, in calitate de evaluator, a incheiat doua contracte de prestari servicii cu Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor.

In opinia ANI, Stefan Sinpetru a incalcat dispozitiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/ 2006, potrivit carora "functia de manager persoana fizica este incompatibila cu exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate".

 

Comentarii

comentariu

About the Author