Published On: lun, Iun 9th, 2014

Trofeul Festivalului “George Grigoriu” a ajuns la Chisinau. Braila nu a fost pe podium

Grigoriu 2Vineri, sambata si duminica, la Casa Tineretului din Braila, a avut loc cea de-a X-a editie a Festivalului International de Muzica Usoara "George Grigoriu", la care participa un numar de 24 de concurenti, printre care 13 straini. Evenimentul a fost transmis in direct la postul public de televiziune, fiind prezentat de Octavian Ursulescu.

Cei 24 de concurenti, printre care si brailencele Laura Stoian si Ana Maria Voicu, s-au luptat pentru un autoturism BMW -Marele Premiu- si pentru premii in valoare totala de peste 7.000 de euro.

Trofeul celei de-a X-a editii a Festivalului International de Muzica Usoara George Grigoriu a plecat in Republica Moldova. Trupa Plai ArtBand a fost declarata castigtoare de juriul condus de compozitorul Marius Teicu, acestia fiind urmati in clasament de italianca Cristina Valenti.

Clasament:

Trofeul: Trupa Plai ArtBand

Premiul I: Claudia Valenti – Italia

Premiul II: Irina Ionescu – Bucuresti

artband- grigoriuPremiul III: Cristian Prajescu – Roman

Mentunea III: Damyan Popov

Mentiunea II: Zoe – Italia

Mentiunea I:  Sebastian Tudor – Roman

Premiul Centrului de Creatie Braila: Irina Smolova – Rusia

Premiul de popularitate: Paul Tomus

Premiul UCMR: Laura Stoian

Premiul Consiliului Judetean Braila – Valentin Borsu – Canada

Fiecare concurent a interpretat live o piesa proprie si o alta din opera compozitorului George Grigoriu, acompaniat de Big-band-ul Ionel Tudor.

Festivalul a fost organizat de catre Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor si Societatea Romana de Radiodifuziune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-