Published On: joi, Iun 5th, 2014

TRAFIC DE INFLUENTA in IPJ BRAILA

Share This
Tags

sigla_politia_romana_18672900Trafic de influenta in Inspectoratul de Politie al Judetului Braila. Procurorii DNA Galati au dispus inceperea urmaririi penale fata de Eftinca Stelian Iulian, inspector de politie, acuzat ca a pretins de la o persoana suma de 1.000 de euro pentru solutionarea favorabila a unui dosar penal. De asemenea, procurorii au luat masura controlului judiciar fata de politist, existand "suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit infractiunea de trafic de influenta".

La sfarsitul lunii februarie a.c., Eftinca a pretins de la un martor denuntator suma de 1.000 de euro pentru a-l influenta pe un coleg de birou, cu scopul de a solutiona favorbail un dosar penal, care-l privea pe martor, privind furtul unui autoturism. Doua zile mai tarziu, mai precis pe data de 28 februarie, politistul a primit suma de 500 de lei.

Aflat sub control judiciar, politistul este obligat sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat, sa respecte programul de supraveghere intocmit de organul de politie, sa nu se apropie de martori si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect. De asemenea, Eftinca Stelian Iulian nu are voie sa paraseasca municipiul Braila, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent. 

In cazul in care, cu rea-credinta, politistul brailean incalca aceste obligatii, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Comentarii

comentariu

About the Author