Published On: mar, Iun 24th, 2014

STANCU. Visul “cercetarii” s-a spulberat. Deputatii au respins ordonanta de transfer a deja celebrelor 2.815 ha

Share This
Tags

Gheorghe-Bunea-StancuDeputatii au respins astazi, 24 iunie, controversata Ordonanta de Urgenta 81/2013, emisa de Guvern inaintea vacantei parlamentare, prin care o suprafata de 2.815 hectare, inclusiv sistemul de irigatii si desecari, trece din domeniul public al statului si din administrarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti" catre domeniul public al judetului Braila si in administrarea Consiliului Judetean.

Raportul de respingere a ordonantei a obtinut 301 de voturi "pentru" respingere, doua "impotriva" si cinci abtineri.

Pe site-ul Camerei inferioare a Parlamentului, proiectul figureaza ca aprobat, insa ceea ce a fost adoptat a fost raportul comun al Comisiei Juridice si al Comisiei pentru agricultura, care respinge proiectul de lege. Cele doua comisii au hotarat sa propuna plenului spre dezbatere si adoptare raportul de respingere a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului, intrucat actul normativ nu este precis in ceea ce priveste preluarea terenului, nedesfiintandu-se unitatea, ramanand 104 constructii in domeniul public al statului.

La sfarsitul anului trecut, desi ordonanta se afla inca in circuit parlamentar pentru aprobare, transferul la CJ Braila a celor peste 2800 de hectare a fost luat ca sigur de Gheorghe Bunea Stancu, Consiliul Judetean scotand la concesiune o parte din terenuri. In cele din urma, licitatiile au fost anulate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-