Published On: joi, Iun 26th, 2014

Stancu despre un simpozion de sculptura la Braila: Suntem foarte indragostiti de banii nostri si ii cheltuim atunci cand credem in manifestarile respective

Share This
Tags

capatana1 copyProiectul consilierului judetean independent Marian Capatana, privind realizarea unui simpozion international de sculptura in statiunea Lacu Sarat, s-a lovit din nou de refuzul sefului CJ, Gheorghe Bunea Stancu, de a gira o astfel de initiativa, dar si de votul "impotriva" a alesilor locali. Proiectul a fost depus la secretariatul Consiliului Judetean in data de 14 aprilie 2014, insa nu a fost introdus nici pana astazi pe ordinea de zi.

In sedinta de joi, 26 iunie, Capatana le-a spus colegilor din CJ ca "devine o urgenta introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect", din cauza faptului ca timpul fizic pana la organizarea simpozionului este foarte scurt, precizand ca neintroducerea pe ordinea de zi ar fi similara cu nerealizarea proiectului in acest an.

"Astazi daca vom vota introducerea sa sau nu, votam defapt daca se va tine sau nu acest simpozion, de aceea, am rugamintea la dumneavoastra si la colegii mei sa il bagam pe ordinea de zi, daca este posibil, si acest proiect", a precizat consilierul judetean independent.

Raspunsul presedintelui CJ nu a intarziat. Stancu i-a spus consilierului ca proiectul va ajunge pe ordinea de zi atunci cand o sa aiba si sursa de finantare, subliniind ca institutia pe care o conduce "nu trebuie sa faca toate manifestarile culturale in judetul Braila".

"Din punctul meu de vedere trebuia sa facem asta inainte de 1 ianuarie, dar Consiliul Judetean nu este cel care trebuie sa faca toate manifestarile culturale si de care vreti dumneavoastra, cu sculpturi si picturi, in judetul Braila. Aici sunt si municipii, mai sunt si orase, si comune, nu cred ca trebuie sa le facem noi chiar pe toate. Eu stiu ca dumneavoastra aveti o ambitie cu sculptura, inseamna ca va si place sculptura dar deocamdata avem actiuni culturale suficiente. (…) Nu am nimic cu sculptura, dar haideti sa pregatim o astfel de manifestare cu argumente si cu bani si vom vedea. Judetul Braila sta foarte bine cu banii dar sunetm foarte indragostiti de banii nostri si ii cheltuim atunci cand credem in manifestarile respective. Daca nu cred in asa ceva, eu nu o sa votez un asemenea proiect pana nu ma lamuriti", a declarat Bunea Stancu.

Marian Capatana si-a pus speranta in colegii din Consiliul Judetean, transmitandu-i sefului CJ ca nu doar acesta voteaza ordinea de zi, ci toti consilierii judeteni. Incercarea consilierului judetean independent a fost in zadar, colegii sai votand in unanimitate pentru neintroducerea pe ordinea de zi a proiectului.

Comentarii

comentariu

About the Author