Published On: joi, Iun 26th, 2014

Stancu despre N. Teodorescu, dirijor (85 de ani): Te iubim, cat mai traiesti! Cand n-oi mai fi, iti facem si memorial

Share This
Tags

Stancu TeodorescuIn timp ce vorbea despre faptul ca institutia pe care o conduce a decis sa taie finantarea Societatii Filarmonice "Lyra", din cauza faptului ca nu colaboreaza cu Liceul de Arta, seful CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a precizat ca stie ca "unii nu il pun in randul intelectualilor", dar ca este de acord cu sustinerea societatii, in conditiile in care la spectacole sunt folositi elevi si muzicieni din Braila, "nu din Galati sau Bucuresti".

"Am avut mai multe discutii pe tema Lyra si i-am oprit banii. Nu am vrut sa ii mai dau bani de functionare pe motiv ca noi aici votam niste sume de bani ca sa faca arta, cultura cu elevi si cu braileni, ca sa fie muzica brailenilor, nu dam bani ca sa ii duca pe cei de la Galati si Bucuresti. Nu mi se pare corect asa, cand am Liceu de Arta aici la Braila, de asta am si infiintat. Probabil ca prin votul nostru cladirea de la Lyra va intra temporar in zona noastra sau a Primariei pentru a fi reabilitata si a avea o cladire practicabila din toate punctele de vedere. Pentru oamenii care iubesc muzica mai deosebita, pentru cei care sunt intelectuali daca vreti, ca ei iubesc mai mult muzica asta, nu trebuie neaparat sa o inteleg si eu, ca unii nu ma pun in randul intelectualilor, dar sunt de acord sa facem ceva care sa ramana dupa noi, daca fac acest tip de activitate", a declarat Stancu.

Presedintele CJ a mai precizat ca Nicu Teodorescu, presedintele Societatii Filarmonice "Lyra", va ramane presedinte de onoare al Societatii, care va fi coordonata de un dirijor brailean din Iasi.

"Aducem si dirijorul, il punem pe unul sa aiba grija de bani, si i-am spus lui nea Nicu "Te iubim, cat mai traiesti. Iti facem si un memorial dupa ce nu o sa mai fi printrre noi, dar hai sa lasam oamenii tineri sa isi faca treaba. Dumneata ramai presedinte de onoare la Societatea "Lyra"", a concluzionat seful CJ Braila.

Nascut pe 9 iulie 1928, Nicu Teodorescu, medic, muzicolog si dirijor, a contribuit decisiv, in anul 1974, la reinfiintarea Societatii Filarmonice "Lyra", a orchestrei si corului de opera. Sub bagheta sa au cantat, la Braila, maestrii Ion Voicu, Stefan Ruha, Daniel Podlovski, Dan Grigore, Marta Kessler sau Cleopatra Melidoneanu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-