Published On: Soare, Iun 8th, 2014

Simona Halep, REGINA tenisului si CAMPIOANA romanilor

halep"Simona, Romania te iubeste!" Este mesajul pe care milioane de romani l-au transmis Simonei in finala de la Roland Garros. Simona a luptat extraordinar si a fost la cateva minute de o mare surpriza la Paris.

Intreaga Romanie a fost alaturi sambata de Simona Halep. Poate ca unii abia ieri au auzit de ea, poate ca altii abia ieri au vazut un meci de tenis cap-coada, dar toti au fost alaturi de Halep. O tara intreaga a stat intr-un loc, pe canapea in casa, pe scaun la terasa sau chiar in tribuna la Roland Garros, sa o priveasca pe regina tenisului. Au trait fiecare minge cu ea, fiecare break, fiecare ghem si au aplaudat la final, chiar daca a pierdut.

Pana la performanta obtinuta ieri, Simona a fost nevoita sa renunte la multe. A renuntat la o copilarie normala, fara scuze sau minciuni, si a facut mii de ore de antrenament, iar asta s-a vazut. Simona a avut un turneu perfect, a jucat finala si a oferit lumii intregi un adevarat spectacol. A pierdut o finala dar a scris istorie ajungand pe locul 3 in WTA

Halep a castigat trofeul de vicecampioana, la Paris. A promis ca la anul se intoarce la Roland Garros sa-l castige pe cel mare. "E un moment special, pe care nu-l voi uita toata viata", a spus Halep, dupa finala de vis de la Paris.

Din tribune, de acasa, din fata televizoarelor, mii de romani au aplaudat-o pe prima finalista a Romaniei la Roland Garros, dupa 34 de ani.

Finala de la Roland Garros, editia 2014, a fost cea mai echilibrata si spectaculoasa din ultimii 13 ani si una dintre cele mai lungi din istorie.

Halep a reusit un break in primul ghem si a facut apoi 2-0. Sharapova,  le-a castigat pe urmatoarele 5. Totusi romanca a gasit resurse sa obtinut un break la 5-3, dar si-a cedat imediat serviciul si a pierdut, cu 4-6, primul set.

In setul doi, Sharapova a condus cu 2-0, dupa un break in ghemul 2 dar Halep a reusit rebreak-ul, apoi a egalat la 2. Sharapova si-a salvat serviciul, 3-2, iar 4-3 a avut doua mingi de break. In loc de 3-5, Halep a egalat la 4.

In ghemul al noualea, cele doua jucatoare au avut un schimb spectaculos de 20 de mingi, cel mai lung al partidei, castigat de Halep, care a reusit apoi si breakul, 5-4. Imediat, Sharapova a castigat pe serviciul romancei, care nu s-a lasat mai prejos si a ridicat scorul la 6-5, dar nici la acest scor Halep nu a reusit sa inchida setul.

In tie-break, echilibrul s-a pastrat pana la 2-2, fiecare jucatoare castigand pe serviciul celeilalte. Sharapova a fost prima care si-a fructificat serviciul, a condus cu 4-2 si 5-3, insa Halep a intors rezultatul, castigand setul cu 7-5 in tie-break, dupa alte 72 de minute de joc.

Seria breakurilor a continuat in setul decisiv, prima obtinandu-l Sharapova. Halep a facut la fel, nu inainte ca, la 15-40, rusoiaca sa primeasca un avertisment pentru depasirea timpului de serviciu. Tot Halep si-a castigat prima serviciul in decisiv, 2-1, a avut doua mingi de break in jocul urmator, dar rusoiaca nu a cedat si a castigat trei ghemuri consecutiv, ducand scorul la 4-2. Din nou Halep a gasit resurse si, profitand de dublele greseli ale adversarei, a egalat la 4. Sharapova a castigat apoi urmatoarele doua ghemuri si a inchis al treilea set cu 6-4 si meciul dupa trei ore si doua minute.

Invinsa in ultimul act al turneului de la Roland Garros, Simona Halep a primit 1.300 de puncte WTA si un premiu de 825.000 de euro, iar castigatoarea turneului, Sarapova, a primit 2.000 de puncte si 1.650.000 de euro.

Pentru Sarapova acesta a fost al doilea succes la Roland Garros (trei finale consecutive) si al cincilea din cariera.

Romania ramane cu un singur turneu de Grand Slam castigat la simplu feminin – Virginia Ruzici in 1978, tot la Roland Garros. Halep este prima finalista din Romania la un Mare Slem, dupa 1980, cand tot Virginia Ruzici ajungea in ultimul act pe zgura pariziana si pierdea in fata americancei Chris Evert.

Comentarii

comentariu

About the Author

-