Published On: mar, Iun 17th, 2014

SCENE DE COSMAR Un autocar cu 70 de elevi din Braila a ramas pe buza unei prapastii din muntii Buzaului

autocar in prapastieIn urma cu doua zile, duminica, un autocar cu 70 de elevi din ciclu primar si ciclu gimnazial, din Braila, care se afla in excursie in muntii Buzaului a fost la un pas de tragedie.

Elevii, alaturi de profesorii lor, veneau din excursie de la Magura, unde au vizitat tabara de sculptura si au incercat sa ajunga la Paclele Mari.

In drum spre Vulcanii Noroiosi, soferul autocarului a fost ghidat gresit de GPS, iesind de pe drumul principal pe un drum judetean afectat de alunecari de teren. Intr-o curba foarte stransa, soferul a fortat autocarul si a derapat, fiind la un pas sa cada in prapastie.

Totul s-a petrecut pe drumul judetean 203L, intre localitatile Parscov – Berca, sosea care duce spre Vulcanii Noroiosi.

Atat copii cat si profesori insotitori s-au panicat si au inceput sa tipe, unii dintre ei fiind speriati ca autocarul ar putea cadea in prapastie, iar cei mai mici incepand chiar sa planga. Mai multi localnici din zona au sarit in ajutorul lor si au intervenit pentru a-i scoate din autocar.

Autocarul a ramas intepenit pe un mal surpat si a fost nevoie de interventia unui buldoexcavator pentru a aduce autovehiculul inapoi pe sosea.

Din fericire, niciunul dintre pasageri nu a fost ranit. Autocarul a fost intors din drum si directionat pe drumul principal catre Vulcanii Noroiosi, elevii ajungand in siguranta la Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-