Published On: Soare, Iun 15th, 2014

“Sanitas” intra in GREVA. Sindicalistii cer cresterea cu 10% a salariilor dar si un contract colectiv de munca

sanitasSindicalistii Federatiei Sanitas incep in 23 iunie protestele si pana in 4 iulie vor picheta ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor, pentru a cere cresterea cu 10% a salariilor din sanatate si asistenta sociala si un contract colectiv de munca in sectorul sanitar.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat duminica, pentru Mediafax, ca in zilele de 23, 24, 25, 30 iunie si 1 iulie vor fi pichete de protest la Ministerul Sanatatii.

Sindicalistii vor protesta in 26 iunie si 2 iulie la Ministerul Muncii, iar in 27 iunie si 3, 4 iulie vor organiza pichete la Ministerul Finantelor.

Marius Sepi a precizat ca decizia a fost luata dupa ce au fost consultati sindicalistii Sanitas si reprezentantii din teritoriu ai federatiei au anuntat acordul pentru declansarea actiunilor de protest.

Liderul Federatiei Sanitas a precizat ca s-a ajuns la aceasta situatie intrucat pana acum revendicarile sindicalistilor din sistemul sanitar si din asistenta sociala nu au fost solutionate, de cinci ani nu s-au mai gasit solutii pentru acestia, iar in sanatate este un deficit enorm.

Sindicalistii Federatiei Sanitas cer, printre altele, incheierea unui contract colectiv de munca in sectorul sanitar, cresterea cu zece la suta a salariilor din sanatate si asistenta sociala, precum si deblocarea posturilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-