Published On: joi, Iun 12th, 2014

SAJ si ISU la un loc. Centru unic pentru serviciile 112, la Braila

ISU ptr net

De astazi Statia de Ambulanta s-a mutat oficial in sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgeanta. Joi a fost inaugurat dispeceratul comun al celor institutii de acolo urmand sa fie preluate toate apelurile primite la 112.

“Mutarea dispeceratului Statiei de Ambulanta in sediul ISU si functionarea noului centru practic a inceput pe 15 mai, dar intrucat n-am finalizat instalarea tuturor echipamentelor, a mai durat putin, insa de astazi, oficial, functioneaza 100%. Dispeceratul a fost creat pentru reducerea timpului de reactie si a timpului de raspuns la solicitarile specifice medicinei de urgenta, imbunatatirii conlucrarii intre cele doua institutii in domeniul primului ajutor calificat si al asistentei medicale, eliminarii suprapunerii fortelor si evitarii disfunctionalitatilor in cazul urgentelor medicale, precum si cresterii eficientei utilizarii resurselor umane, materiale si financiare alocate de catre cele doua institutii”, a declarat  lt. col. Cristian Ion, seful ISU Braila.

Acest centru unic are menirea de a eficientiza activitatea echipajelor de salvare, SMURD, descarcerare si de stingere a incendiilor, mai ales prin reducerea timpilor de interventie si evitarea suprapunerilor.

poza-SAJ3-netDeoarece numarul solicitarilor de ambulanta este mult mai mare, la dispecer sunt 3 oameni de la SAJ si doar unul de la ISU.

“Unificarea dispecerilor reprezinta o scadere a timpilor de reactie, o colaborare mai buna in gestionarea situatiilor de urgenta si creste eficienta monitorizarii echipajelor si posibilitatea de a le retransmite unele solicitari, daca e cazul, prin tehnica moderna pe care o folosim acum”, a declarat managerul SAJ, Viorica Uscatu.

Dispeceratul comun al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Statiei Judetene de Ambulanta, va prelua toate apelurile de tip 112 din judet. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-