Published On: mar, Iun 3rd, 2014

RUSINE Aici am ajuns! Biserica Ortodoxa ii da in judecata pe cetatenii care nu vor biserici noi, intre blocuri

Share This
Tags

Patriarhul DanielMitropolia Moldovei si Bucovinei, condusa de IPS Teofan, i-a dat in judecata pe locuitorii unui cartier din municipiul Piatra-Neamt, pentru ca nu au fost de acord ca o biserica sa fie construita intre blocuri. Nemtenii au spus ca mult mai util ar fi un parc de joaca pentru copii.

Autoritatile locale nici nu au vrut sa auda de parc, motivand ca solul nu permite construirea unui loc de joaca. Ciudat este faptul ca solul este potrivit construirii unei biserici.

Consiliul Local Piatra-Neamt a trecut peste hotararea locuitorilor si a concesionat terenul dintre blocuri Mitropoliei pe o perioada de 49 de ani.

In ciuda deciziei Consiliului, locuitorii cartierului au ramas neclintiti, refuzand sa isi dea acordul pentru construirea lacasului de cult. Nimeni nu a semnat.

Mai marii bisericii din Moldova au reactionat la refuzul locuitorilor, chemandu-i in fata instantei. Biserica a cerut Judecatoriei Neamt sa constate ca nu este nevoie de acordul cetatenilor, intrucat refuzul ar fi "nejustificat".

Biserica a cerut proprietarilor din cele trei blocuri acordul scris pentru ridicarea bisericii, insa din cele 38 de apartamente, doar 25 de proprietari si-au dat acordul, 5 s-au opus, 4 sunt plecati din tara, iar restul nu sunt interesati sau nu este clar regimul de proprietate al apartamentului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-