Published On: lun, Iun 16th, 2014

Romania calificata la CE. Perianu a II-a marcatoarea cu 5 reusite. Baban a primit titlul de antrenor international

nationala romania Baia MareDuminica, in sala Lascar Pana din Baia Mare, nationala de handbal feminin condusa de selectionerul Gheorghe Tadici a obtinut calificarea la Campionatul Eruopean. Tricolorele au invins reprezentativa din Belarus cu scorul de 32-20 si a obtinut astfel cea de-a 10-a calificare la CE.

Belarus a inceput mai bine meciul si chiar a condus la doua goluri, insa Neagu si compania au revenit si au preluat conducerea in minutul 9. Ritmul partidei a fost dat de echipa condusa de Tadici, iar Paula Ungureanu a ajutat decisiv la obtinerea acestei calificari. Au fost 10 minute in care oaspetele nu au gasit drumul catre poarta iar Romania s-a distantat la 8 goluri, avand un avantaj de 9 goluri la pauza, 15-6.

Gabriela PerianuIn partea a doua a meciului tot Romania a condus, tinerele handbaliste fiind lasate de Tadici sa se afirme. Gabriela Perianu, jucatoarea Dunarii Braila a marcat 5 goluri, din 8 aruncari, fiind a doua marcatoarea dupa Nechita.

Romania: Ungureanu, Dedu, Pasca (portari), Nechita 8 goluri, Perianu 5, Ardean-Elisei 4, Babeanu 4, Buceschi 4, Neagu 3, Ciuciulete 2, Pintea 1, Hotea 1.

Belarus: Safonova, Mukhina (portari), Stsiapanava 5 goluri, Artsiukhovich 3, Silitskaya 3, Lobach 2, Yezhykava 2, Kulik 1, Mazgo 1, Dronova 1, Spas 1, Sukhamirava 1.

Gabriela Perianu s-a alaturat luni lotului de tineret cu care pleaca joi in Ungaria pentru a disputa cateva partide amicale, urmand ca in 27 iunie sa plece spre Croatia, unde va avea loc turneul final al Campionatului Mondial.

Ioan Baban – titlul de antrenor international

baban antrenor internationalaFostul tehnician de la HC Dunarea Braila a primit duminica, in timpul pauzei dintre cele doua reprize o diploma de antrenor international. Premiul a fost inmanat de vicepresedintele Federatiei Romane de handbal, Narcisa Lecusanu: "Se acorda titlul de antrenor international pentru contributia adusa la dezvoltarea handbalului romanesc".

Fostul tehnician de la Dunarea Braila, Ioan Baban are 39 de ani de activitate in handbal si se poate lauda cu un palmares impresionant printre care se numara: 1993: Campion National  – Junioare I -  Craiova  cu CSS 2 Baia Mare, 1994: Campion Balcanic – Romania tineret  -  Turcia, locul I  – Budapesta – Ungaria cu Romania tineret, Campion Balcanic – Romania tineret  in Bulgaria, Campion Mondial  -  Romaniei Tineret  -  Aracaju -  Brazilia, medalie de bronz la balcaniada din Bulgaria cu Romania senioare B, 1997: medalie de argint – vicecampion Italia  – Viemme Cassano Magnago, 2008: medalie de bronz – Campionatul   Mondial Universitar, 2010: medalie de argint – Campionatul Mondial Universitar, Vicecampion Mondial Universitar- 2012 Brazilia, Campion National  – Junioare I -  Baia Mare  cu CSS 2 Baia Mare, 30 de turnee internationale, de 22 ori pe podium: 9 locul I, 6 locul II, 7 locul III, in perioada 1989-1995 si 2008-2010: 155 de jocuri: 97 victorii, 8 egaluri, 50 pierdute.

Tadici intre echipa de club si Nationala

Noua conducerea a Federatiei Romane de handbal a precizat de mai multe ori faptul ca selectionerul trebuie sa conduca doar nationala. De mai multe ori, Tadici s-a plans de faptul ca este neplatit de atatea luni, insa nu s-a hotarat daca va lasa nationala sau nu.

Pe 27 iunie, la Bucuresti are loc Consiliul de Administratie iar Tadici trebuie sa decida pana atunci unde va continua. Meciul de duminica poate fi considerat ultimul meci al selectionerului pe banca nationalei, avand in vedere ca Tadici a mentionat de mai multe ori faptul ca nu va renunta la echipa de club.

Selectionerul va continua la prima reprezentativa doar daca Federatia Romana de Handbal nu il va obliga sa aleaga intre echipa de club si prima reprezentativa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-