Published On: mie, Iun 25th, 2014

Retrospectiva CF Braila – Sezon greu pentru fotbalul brailean!

Share This
Tags

CF Braila netSezonul competional 2013-2014 a adus o premiera in Liga a II de fotbal din Romania, si anume, noul sistem de play-off si play-out.

Inca din momentul infiintarii, CF Braila a fost si a ramas echipa fanion a orasului de pe malul Dunarii.

Dupa o lunga perioada incerta a clubului brailean, perioada in care problemele financiare aveau sa puna capat unei traditii de peste 90 de ani, echipa s-a reunit intr-un tarziu.

Cu toate ca au inceput sezonul cu mari probleme financiare, brailenii au reusit sa se mentina in Liga a II-a dupa cele 32 de partide disputate.

Suporterii au fost alaturi de echipa in toata aceasta perioada incerta, organizand un manifest de sustinere si facand apel catre autoritati, catre fostele glorii si catre investitori sa salveze fotbalul brailean.

La inceputul sezonului au fost inscrise in seria noastra 13 echipe urmand ca locul 13 sa retrogradeze direct in Liga a III-a, locurile 1-6 sa participe in Play-Off, iar locurile 7-12 in Play-Out.

La sfarsitul sezonului regulat CF Braila se regasea pe pozitia a 9-a cu 22 de partide, 6 victorii, 5 egaluri si 11 infrangeri, un golaveraj de 24-34 si 23 de puncte, astfel urmau partidele din Play-Out unde ne-am clasat pe pozitia 1 cu 10 partide, 6 victorii, 1 egal, 3 infrangeri, si un golaveraj de 16-13.

CF Braila a inceput campionatul cu 26 de fotbalisti, pierzand pe parcursul sezonului 3 jucatori. Capitanul Gabriel Bosoi a parasit CF Braila in iarna, transferandu-se la CSMS Iasi, echipa cu care a promovat in Liga I. In sezonul recent incheiat, Gabriel Bosoi a disputat 13 partide pentru CF Braila marcand 2 goluri.

Un alt jucator pe care CF Braila l-a pierdut a fost Alexandru Ciocalteu. Acesta a disputat pentru echipa din Braila in acest sezon 14 partide, marcand 3 goluri. Ciocalteu s-a transferat la FC Brasov, echipa din Divizia A iar in acest sezon nu a jucat decat un singur meci pentru echipa de sub Tampa. Gabriel Colilie, a disputat pentru CF Braila 4 meciuri in acest sezon, el fiind in iarna imprumutat la echipa Conpet Ciresu.

Cea mai mare victorie obtinuta de braileni a fost in fata celor de la Rapid Suceava. CF Braila si-a luat ramas bun de la spectatori cu o victorie cu 5-2 (2-1) in fata celor de la Rapid Suceava, dupa un meci cu patru lovituri de la 11 m si trei cartonase rosii.

In deplasare, CF Braila a obtinut o victorie pretioasa in fata Gloriei Buzau, echipa pregatita de Viorel Ion, fostul antrenor al Brailei in sezonul 2011-2012. Brailenii si-au adjudecat victoria cu doua goluri marcate in primul si in ultimul minut de joc, autorii celor doua reusite fiind Adrian Campeanu si Marius Dima.

cf braila statisticaCel mai selectionat jucator: Sorin Frunza – 30 de partide

Golgheterul echipei: Adrian Campeanu – 7 goluri

Cele mai multe minute jucate: Laurentiu Ivan – 2603 de minute in 29 de partie

Lotul folosit in aceasta editie a Ligii secunde:

Portari

Alin Comanescu – 15 partide

Cristi Mitrea – 9 partide

Stefan Leu – 8 partide

Fundasi

Laurentiu Ivan – 29 partide

Cosmin Necoara – 25 partide, 2 goluri

Dan Ignat – 16 partide

Gabriel Bosoi – 13 partide, 2 goluri (transferat la CSMS Iasi)

Costin Ghiocel – 8 partide

Laurentiu Petean – 8 partide

Gabriel Colilie – 4 partide (imprumutat in iarna la Conpet Ciresu)

Mijlocasi

Sorin Frunza – 30 partide, 3 goluri

Gicu Iordache – 29 partide, 2 goluri

Daniel Ochia – 29 partide, 2 goluri

Daniel Spiridon – 26 partide, 2 goluri

Robert Neagoe – 25 partide, 3 goluri

Daniel Cazan – 20 partide, 2 goluri

Alexandru Ciocalteu – 14 partide, 3 goluri (transferat la FC Brasov)

Claudiu Ionescu – 13 partide, 2 goluri

Costel Rosu – 13 partide, 2 goluri

Victor Olenic – 11 partide

Bogdan Spataru – 11 partide

Sabin Stangaciu – 3 partide

Atacanti

Adrian Campeanu – 23 partide, 7 goluri

Marius Dima – 23 partide, 3 goluri

Emmanul NDigwe – 23 partide, 2 goluri

Vlad Omer – 1 partida

Comentarii

comentariu

About the Author

-