Published On: mie, Iun 11th, 2014

Prigonit politic, directorul Directiei de Sport Arges este parasutat la Braila

achimescu laurentiuSchimbarile politice din ultima perioada, ruperea USL, dar si noua alianta dintre PNL si PDL ,agita lumea politica, dar si pe cea a sportului.

Primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, il parasuteaza pe directorul DJST Arges, Laurentiu Achimescu la Braila. Dupa ce au conlucrat in timpul USL, PSD-istul Pendiuc a gasit cea mai buna modalitate de a-l indeparta pe liberalul Achimescu de la sefia Directiei Judetene de Sport si Tineret.

Conflictele dintre cei doi sunt vechi, insa in ultima perioada s-au intetit, in legatura cu lucrarile efectuate la terenurile de fotbal de la Stadionul "Nicolae Dobrin". Acolo, municipalitatea construieste o pista pentru atletism, iar DJST acuza faptul ca lucrarile sunt abuzive, locatia fiind in administrarea Directiei.

In urma conflictelor dintre cei doi, se pare ca PSD-istii ii pregatesc un exil de 6 luni directorului Achimescu in orasul de pe malul Dunarii.

Pendiuc ar fi intervenit chiar la vicepremierul Liviu Dragnea pentru a-l detasa pe liberal, la Braila. Deocamdata, ordinul, care trebuie semnat de ministrul Gabi Szabo nu a sosit.

Dincolo de mizele politice, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret este una dintre cele mai importante institutii din Braila atunci cand vorbim de politicile si strategiile de si pentru tineret.

Incepand cu data de 17 iunie 2013, PNL a preluat conducerea Directiei de la PDL, Mihnea Alin Badiu fiind inlocuit cu Eduard-Anton Puiu, un cunoscator al acestei institutii, care a mai ocupat aceasta functie in anul 2009. In octombrie 2013, Eduard Puiu s-a autosuspendat dupa ce a fost trimis in judecata pentru coruptie. Din acel moment DJST Braila este condusa de directorul adjunct, Nicusor Hagiu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-