Published On: mar, Iun 10th, 2014

Perianu a plecat in Belarus cu nationala. Tricolorele lupta pentru calificarea la CE

Gabriela PerianuNationala de handbal feminin a plecat marti dimineata spre Belarus, acolo unde vor disputa meciul tur  pentru calificarea la Campionatul European din acest an. Gheorghe Tadici a plecat cu un lot de 16 jucatore, Manea si Neagu fiind indisponibile. De asemenea au mai ramas acasa si Dedu, Constantinescu si Iuganu, primele doua fiind la lotul de tineret iar Iuganu va ajunge joi la Baia Mare pentru meciul retur.

Prima reprezentativa de handbal feminin joaca miercuri – 11 iunie si duminica – 15 iunie meciurile de calificare la Campionatul European din Ungaria si Croatia, programat in decembrie 2014. Romania face parte din grupa a 6-a preliminara, alaturi de Norvegia si Belarus. Nordicele s-au calificat deja la turneul final, astfel ca al doilea tichet de accedere la Europene s-a redus la o disputa Romania – Belarus. Primul meci este in deplasare, la Mogilev, si este programat miercuri, 11 iunie de la orele 18.00, fiind transmis de TVR 2.

Meciul retur va avea loc duminica, 15 iunie, la Baia Mare, partida incepand la orele 18.30, fiind transmisa de Digisport.

Interul Gabriela Perianu este singura jucatoare de la Dunarea Braila prezenta la lot.

Lotul care face deplasarea la Mogilev

Ungureanu, Pasca – portari

Ardean, Hotea, Nechita, Chiper – extreme

Ciuciulete, Pintea, Apetrei – pivoti

Bradeanu, Perianu, Babeanu, Marin, Oltean, Buceschi, Tudor – linia de 9 metri

Joc Calificare CE de senioare 2014

Mogilev, Belarus

11.06.2014, ora 18:00. Belarus – Romania TVR 2 direct

Arbitri EHF: Leandersson/Lindroos-FIN - Delegat EHF Baum-POL

Joc Calificare CE de senioare 2014

Baia Mare 15.06.2014, ora 18:30.

Romania – Belarus DIGISPORT direct

Arbitri EHF: Hajek/Macho-CZE - Delegat EHF Tevzadze-GEO

Amical cu Rusia pentru tricolorele mici

Safta - HC DunareaNationala mica se pregateste in aceasta perioada la Brasov acolo unde s-a pregatit si selectionata condusa de Gheorghe Tadici. Echipa antrenata de Popa Sevistean si Cristi Preda va disputa in weekend doua meciuri de pregatire cu echipa Rusiei.

Din lotul nationalei mici face parte si Nicoleta Safta, jucatoare legitimata la HC Dunarea Braila. Sambata, tricolorele mici vor disputa de la orele 12.00 primul meci de pregatire in compania Rusiei, acesta fiind transmis in direct de Digisport. Duminica, tot in sala Sporturilor din Brasov, va avea loc ce-a de-a doua partida cu Rusia, meciul fiind programat de la orele 13.30.

In perioada 20-23 iunie, nationala mica va participa la un turneu in Ungaria urmand ca in 29 iunie sa plece in Croatia acolo unde pana pe 13 iulie are loc Turneul Final al Campionatului Mondial de tineret.

Meciurile sunt programate in orasele croate Koprivnica, Dugo Selo, Cakovec si Zagreb. Romania s-a calificat la turneul final dupa ce a castigat grupa a 2-a preliminara, cu victorii in fata formatiilor Sloveniei, Islandei si Ucrainei.

La sfarsitul anului, nationala de tineret se va pregati la Braila, urmand ca in perioada 5-7 decembrie sa participe la Cupa 1 Decembrie de la Braila.

Jocuri pregatire – Lot National tineret – feminin

14-15.06.2014 – Brasov

14.06.2014, ora 12:00 DIGISPORT direct Romania – Rusia

15.06.2014, ora 13:30 Romania – Rusia 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-