Published On: Soare, Iun 1st, 2014

O eleva din Iorga a castigat marele premiu al Festivalului de Muzica Folk “Seara de Mai”. VEZI AICI despre cine este vorba

Ramona BivoleanuMuzica folk a inceput sa redevina o realitate in Braila, orasul care l-a dat muzicii pe binecunoscutul Nicu Alifantis, fapt dovedit de cea de a V-a editie a Festivalului Concurs de Muzica Folk „Seara de Mai”.

Vineri, dupa amiaza, zeci de tineri au fost prezenti la Casa Memoriala „Petre Stefanescu Goanga” pentru a urmari programul competitional de muzica folk, care a cuprins interpretarile a 20 de solisti, precum si recitalul Manuelei Nichita, castigatoarea editiei a IV-a a Festivalului „Seara de Mai”.

Juriului, format din Gabriel Lala, presedintele Asociatiei “Proilavia”, Armanda Filipine, ziarist la jurnalul de cultura si informatie “Braila Chirei” si Cornelia Buzoianu, muzician, lead vocal al “Moonlight Shadow Band”, i-a revenit misiunea de a nota atat calitatile intepretilor, cat si tehnica instrumentala a concurentilor.

Festivitatea de premiere si Gala Laureatilor concursului s-au desfasurat sambata, prilej pentru candidati sa se afirme cu cele mai bune interpretari, la care s-au adaugat vocile si aplauzele publicului entuziast.

Premiul I la categoria de varsta 9-14 ani i-a revenit Biancai Chiburta, 14 ani, eleva la Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius”, premiul II – Leonard Dafinoiu, 14 ani, elev la Colegiul National “Ana Aslan”, premiul III – Teodor Gabriel Scheaua, 11 ani, elev la Scoala A.I.Cuza, mentiune – Ioana Țaranu, 13 ani, eleva la Colegiul National “Ghe. Munteanu Murgoci”.

Premiul I la categoria de varsta 15-25 de ani a fost castigat de Cristian Piron, 17 ani, elev la Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius”, premiul II – Dragos Danut Milea, 17 ani, elev la Liceul “Panait Cerna”, premiul III, Cristina Georgiana Mototolea, 16 ani, eleva la Liceul de Arta “Hariclea Darclee”, mentiune – Flavia Maria Radulescu, 17 ani, eleva la Liceul “Nicolae Iorga”.

Ramona Bivoleanu2Marele premiu al Festivalului Concurs de Muzica Folk Seara de Mai a fost castigat de Andreea Ramona Bivoleanu, 19 ani, eleva la Liceul „Nicolae Iorga”.

Editia s-a incheiat cu recitalul Grupului Folk „ANTIC” (Cristina Marinescu – chitara bass, Laura Soga – voce, blockflote, Marian Marinescu – voce, chitara).  Membrii grupului s-au contopit cu publicul din sala, dand nastere unei superformatii de o suta de glasuri, care a cantat, mai bine de o ora, piese folk celebre mai vechi sau mai noi.

Festivalul Seara de Mai, constituit ca o rampa de lansare pentru tinerii care vor sa-si afirme potentialul artistic in domeniul creatiei si interpretarii muzicii folk, a fost organizat de Casa de Cultura a Municipiului Braila, in parteneriat cu Asociaţia “Proilavia”, sponsor fiind SELGROS Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-