Published On: mie, Iun 11th, 2014

Nationala Romaniei s-a impus cu greu in Belarus. Perianu – 3 reusite

Romania handbalPrima reprezentativa de handbal feminin a jucat miercuri, 11 iunie meciul tur contra nationalei din Belarus, care conteaza pentru calificarea la Campionatul European din Ungaria si Croatia, programat in decembrie 2014.

Romania face parte din grupa a 6-a preliminara, alaturi de Norvegia si Belarus. Nordicele s-au calificat deja la turneul final, astfel ca al doilea tichet de accedere la Europene s-a redus la o disputa Romania – Belarus.

Primul meci a avut loc in deplasare, la Mogilev, acolo unde echipa condusa de Gheorghe Tadici s-a impus cu greu. Cu toate ca au condus pe tot parcursul meciului, apararea slaba, dar si ratarile in numar mare, au facut ca finalul de meci sa fie unul greu.

Echipa gazda a intrat mai bine in meci si a condus la 2-0 insa Perianu a deschis scorul pentru Romania iar de aici, jucatoarele lui Gheorghe Tadici au defilat. Cu toate ca au avut, pe alocuri, o aparare slaba, dar si multe atacuri fara solutii, romancele s-au impus in meciul de miercuri.

Tricolorele au condus pe toata durata primei reprize insa gazdele si-au revenit spectaculos si de la -4 au intrat cu un handicap minim la pauza, 13-14.

In a doua parte a jocului echipele au mers cap la cap pana in minutul 41 cand Romania se distanteaza pe tabela. Cu toate ca au avut si 4 goluri avans, in minutul 45, aparare slaba a permis gazdelor sa egaleze, 24-24 minutul 49. Fara solutii in atac, tricolorele se vad conduse in ultimele 10 minute de joc, gazdele distantandu-se la doua goluri, 26-24 minutul 52. Elisei readuce Romania in joc si egaleaza, 26-26, apararea isi revine, iar contraatacurile lui Nechita aduce victoria tricolorelor, 28-30.

Cu o evolutie buna dar si cu 9 reusite, Valentina Ardean Elisei a fost declarat MPV-ul partidei.

Meciul retur va avea loc duminica, 15 iunie, la Baia Mare, partida incepand la orele 18.30, fiind transmisa de Digisport. Interul Gabriela Perianu este singura jucatoare de la Dunarea Braila prezenta la lot.

Romania: Elisei 9, Bradeanu 5 (3), Buceschi 4, Nechita 4, Perianu 3, Ciuciulete 2, Oltean 1, Marin 1, Apetrei 1

Comentarii

comentariu

About the Author

-