Published On: mar, Iun 17th, 2014

Membrii Sanitas din Braila vor picheta Ministerul Sanatatii

sanitasIn urma sedintei Consiliului National al Federatiei Sanitas din Romania, intrunit in 13 iunie, s-a stabilit ca Federatia Sanitas impreuna cu liderii din toate judetele tarii sa iasa in strada pentru a-si castiga "meciul" cu reprezentantii Guvernului Romaniei: Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Finantelor Publice.

Neonorarea revendicarilor transmise in repetate randuri de catre liderii Federatiei Sanitas din Romania reprezentantilor Guvernului Romaniei, va duce la declansarea actiunilor de protest in toata tara.

Revendicarile solicitate de reprezentantii Sanitas sunt: Cresterea nenegociabila cu 10% a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, incepand cu data de 1 iulie a.c. si aplicarea Legii 284/2010 in sanatate si asistenta sociala, de la data de 1 octombrie. De asemenea reprezentantii Sanitas mai solicita si publicarea in Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Munca la nivel Sector de Activitate "Sanatate. Activitati veterinare" pe anii 2014-2015, inregistrat la MInisterul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice cu numarul 1726/ 29.11.2013, pana la data de 20 iunie a.c.

Totodata acestia solicita si deblocarea de urgenta a posturilor vacante in sanatate si asistenta sociala pana la data de 20 iunie.

Consiliul National al Federatiei Sanitas din Romania a stabilit ca in perioada 23 iunie -4 iulie sa inceapa actiunile de protest prin pichetarea institutiilor statului.

Astfel, membrii Sanitas vor protesta in zilele de 23, 24, 25, 30 iunie si 1 iulie MInisterul Sanatatii. In zilele de 26 iunie si 2 iulie vor picheta in fata Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice iar in zilele de 27 iunie, 3 si 4 iulie vor protesta in fata Ministerului Finantelor Publice.

Sindicatul Judetean Sanita Braila va participa in data de 25 iunie la pichetarea Ministerului Sanatatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-