Published On: mar, Iun 17th, 2014

Masina unui brailean, INCENDIATA in Italia, langa Roma. “E intimidare!”

Share This
Tags

Viorel Morozan1

Gest de intimidare la adresa comunitatii romanesti din Italia. Masinile a trei romani, printre care si a unui brailean, au fost incendiate, in noapte de 15 spre 16 iunie, facandu-se scrum in doar cateva minute, conform "Emigrantul".

Viorel Morozan, originar din Braila, locuieste de doar trei luni in San Cesareo, o comuna din apropierea Romei, cu doar 13.000 de locuitori. Barbatul spune ca nu are dusmani, insa crede ca doar faptul ca este cetatean roman l-a facut sa isi piarda autoturismul si bunurile din el, printre care si actele. 

"Am auzit o explozie. Era in jurul orei 2 noaptea. M-am trezit din somn si am auzit dupa 5 minute o busitura puternica, s-au inchis usile la o masina si a demarat. Se auzeau trosnituri, iar apoi am deschis geamul si am vazut cum masinile ardeau", a declarat braileanul.

Masina lui Morozan se afla langa alte doua masini, ale unor vranceni, prieteni si vecini ai barbatului. Cei trei romani au incercat sa stinga focul, insa totul a fost in zadar. 

Pompierii au reusit sa stavileasca flacarile, insa in urma puternicului incendiu au ramas doar caroseriile celor trei autoturisme, care au fost puse sub sechestru judiciar de catre carabinierii din San Cesareo.

Vecinii italieni ai romanilor spun ca niciodata, in aceasta zona, relativ izolata, nu au fost incendiate masini, considerand ca gestul a fost unul premeditat.

Braileanul, dar si cei doi vranceni, se gandesc foarte serios sa paraseasca localitatea din apropierea capitalei Italiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-