Published On: mar, Iun 17th, 2014

ICCJ A AMANAT decizia cu privire la Bunea Stancu pentru 4 noiembrie

Share This
Tags

Gheorghe Bunea StancuInalta Curte de Casatie si Justitie a amanat verdictul in dosarul "Sportul", pe care il are presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu cu Agentia Nationala de Integritate pentru data de 4 noiembrie a.c. .

In februarie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins ca fiind neintemeiata cererea de anulare a raportului ANI potrivit caruia Gheorghe Bunea Stancu s-a aflat in conflict de interese.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean, Bunea Stancu a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si hotararile Consiliului Judetean Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean si SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei, informeaza Agentia Nationala de Integritate.

ANI mai sustine ca exista indicii temeinice referitoare la savarsirea de catre Stancu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a intocmirii, adoptarii si semnarii expunerilor de motive, a hotararilor Consiliului Judetean si a contractelor de asociere cu cele douăa cluburi sportive, in baza carora CJ a suferit un potential prejudiciu in suma totala de 7.512.207 lei, respectiv preluarea in folosinta gratuita, pe o perioada de cinci ani, de catre Asociatia Handbal Club "Dunarea" Braila a unui autoturism proprietate privata a CJ Braila.

Bunea Stancu a fost găsit incompatibil pentru că a semnat contracte de asociere între Consiliul Județean, clubul de fotbal și Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, în baza cărora a fost încasată suma de 7,5 milioane de lei.

Cluburile sportive au ca acţionari majoritari două firme, iar acestea, la rândul lor, au ca acţionar majoritar societatea Bursagrigrom, controlată de Gheorghe Bunea Stancu. Daca Înalta Curte va confirma raportul Agenției Naționale de Integritate, președintele CJ Brăila trebuie să plece din funcție.

Comentarii

comentariu

About the Author