Published On: mar, Iun 10th, 2014

Hai, sambata, in Monument, la alergat. Crosul “Ziua Olimpica” a ajuns la editia a V-a

Cross- ziua olimpicaDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila, Primaria Municipiului Braila, Academia Olimpica – filiala Braila, cu sprijinul traditional oferit de Inspectoratul Scolar Judetean Braila si Clubul Sportiv Municipal Braila dar si cu sprijinul Fundatiei „Ambulanta pentru voi”, organizeaza sambata, 14 iunie cea de-a V-a editie a Crosului "Ziua Olimpica".

Brailenii dornici de miscare sunt asteptati sambata, incepand cu orele 8.30, in Parcul Monument, zona Rondou, acolo unde va avea loc evenimentul sportiv.

Crosul contribuie la apropierea locuitorilor Brailei de fenomenul sportiv, de placerea de a practica sportul si miscarea, contribuind in acelasi timp la cultivarea valorilor olimpismului. La fel ca in anii precedenti Crosul „Ziua Olimpica” este o manifestare sportiva patronata de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si se desfasoara in toata tara, pe tot parcursul acestei luni.

Sunt asteptati sa participe elevi de gimnaziu, elevi de liceu, sportivi, alte categorii, cu doua subcategorii de varsta – pana la 40 de ani si peste 40 de ani. Se accepta participanti cu varsta peste 10 ani. Toti alergatorii sub 18 ani trebuie sa prezinte adeverinta medicala cu mentiunea “Apt pentru efort fizic”, individuale sau in tabele comune centralizate la unitatile de invatamant. Cei cu varsta peste 18 ani pot participa la cros daca prezinta adeverinta medicala sau semneaza declaratie pe propria raspundere la momentul startului.

Inscrierea participantilor se va face in zona Rondoului Parc Monument, incepand cu orele 08.30.

Starturile, in functie de categoriile de varsta, fete si baieti, se vor da la ora 09.00-09.15, de pe aleile din apropierea Stadionului Municipal sau de pe aleea care inconjoara Parcul dendrologic, in functie de distantele de alergare, la diferite categorii,. Sosirea este comuna, la toate categoriile de alergatori, pe Aleea Parcului

Cross Ziua olimpicaDistante de alergare:

- gimnaziu: – fete – 800 m/ baieti – 1000 m

- liceu: – fete – 1000 m/ baieti – 1200 m

- sportivi: – fete – 1500 m/ baieti – 2000 m

- sub 40 ani/peste 40 ani: F – 800 m/ B – 1000 m

Programul crosului:

08.30 – 09.00 – inscrierea participantilor;

09.00 – 11.00 (aproximativ) – Desfasurarea crosului pe categorii de participanti

11.00-11.30 – Festivitatea de premiere (este ora aproximativa in functie de incheierea alergarilor)

Toti participantii la alergare, pentru fiecare categorie, vor primi cate un (1) tricou inscriptionat cu insemnele organizatorilor si o diploma cu semnatura d-lui Thomas Bach, presedintele CIO.

Premiile pentru primele 3 locuri, la fiecare categorie, constau in materiale sportive atractive oferite de Primaria Municipiului Braila si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila precum si o diploma cu insemnele COSR.

Vor fi premiati, de asemenea, cel mai tanar si cel mai varstnic participant.

Elevii pot afla mai multe despre Crosul Ziua Olimpica daca vor discuta cu profesorii de educatie fizica care vor fi informati de catre Inspectoratul Scolar Judetean Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-