Published On: mie, Iun 11th, 2014

Furtuna a facut PRAPAD! Dupa vijelie, brailenii s-au apucat sa taie copacii, strangand lemne de foc pentru la iarna

Share This
Tags

furtuna1Dupa caldura din ultimele zile, o furtuna a facut prapad in Braila. In doar 20 de minute, in intervalul orar 19.40-20.00, vantul puternic a doborat mai multi copaci in centrul orasului, dar si in zona portului.

furtuna3Pe strada Stefan cel Mare, un arbore a cazut peste o casa, nefiind inregistrate victime sau pagube materiale. Pompierii au intervenit abia dupa ce angajatii Seroplant au taiat copacul secular cu ajutorul unei nacele. De asemenea, in zona angajatii Distrigaz si Renel au oprit furnizarea gazelor naturale si a energiei electrice.

Pe strada Rahova, un autoturism marca BMW a fost avariat de un alt copac, in timp ce un arbore culcat la pamant de furtuna a blocat Vadul Rizeriei, drumul de acces in zona industriala port.

furtuna2Locuitorii din zonele afectate de vijelia puternica s-au apucat sa taie copacii cazuti, imediat dupa ce vantul s-a mai potolit, cu gandul ca pot aduna provizii de lemne pentru la iarna. Sosirea echipajelor de interventie le-au dat planurile peste cap.

"Ce sa facem? Pana vin astia cu scarile, taiem si noi din pomi, mai punem acolo in curte. De unde bani la iarna de lemne? Am bagat doua crengi ca au venit cu masinile (n.r. echipele de interventie) si nu am mai apucat sa luam si buturugi. Asta e", ne-a declarat Vasile C., un brailean care locuieste pe strada Stefan cel Mare.

Angajatii Seroplant au taiat crengile rupte ale copacilor, care riscau sa rupa cablurile de inalta tensiune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-