Published On: lun, Iun 16th, 2014

FOTO: Peste 200 de braileni la Crosul “Ziua Olimpica”. Vezi AICI castigatorii

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila, Primaria Municipiului Braila, Academia Olimpica – filiala Braila, cu sprijinul traditional oferit de Inspectoratul Scolar Judetean Braila si Clubul Sportiv Municipal Braila dar si cu sprijinul Fundatiei „Ambulanta pentru voi”, au organizat in weekend cea de-a V-a editie a Crosului "Ziua Olimpica".

Sambata, 14 iunie, incepand cu ora 8.30, in Parcul Monument, peste 200 de braileni, de varste diferite, au participat la crosul "Ziua Olimpica" – editia a V-a.

Elevi de gimnaziu, de liceu, sportivi, alte categorii de participanti, in cadrul a doua subcategorii de varsta – pana la 40 de ani si peste 40 de ani s-au prezentat sambata pentru a participa la Crosul Ziua Olimpica.

Prima proba a fost pentru elevii de gimnaziu unde fetele au alergat 800 de metri, proba fiind castigata de Andreea Nistorica, de la Mihai Eminescu, podiumul fiind completat de Claudia Marghiru, tot de la Mihai Eminescu si de Raluca Gheorghe, de la Mihail Sadoveanu. La aceeasi categorie de varsta, baietii au avut de alergat 1000 de metri, castigatorul fiind Eugen Cantor, de la Scoala Mihail Sadoveanu, pe locul II clasandu-se Andrei Boabes, de la Radu Tudoran iar pe ultima treapta s-a clasat Bogdan Musceleanu, de la Al. S. Puskin.

La categoria elevi de liceu, la fete podiumul a fost ocupat de Bianca Radianov, de la Liceul Mihail Sebastian care a terminat proba pe primul loc, urmata de Alina Cocias de la Liceul de arta Hariclea Darclee, iar pe locul al III-lea a urcat Ana Maria Voica de la Liceul Gh. M. Murgoci.

La aceasi categorie, dar la baieti podiumul a fost ocupat de:1 Florin Kirilov de la Liceul Economic Ion Ghica), 2 Costel Gavrila de la Matei Basarab, Maxineni) iar pe 3 a urcat Laurentiu Kirilov de la Liceul Economic Ion Ghica.

La sectiunea sportivi, atat la fete cat si la baieti, podiumul a fost ocupat de aceeasi castigatori ca si in editia trecuta, Veronica Marinescu din Galati si Dionisie Ciuciu de la Colegiul National Nicolae Balcescu.

Pe podium, la feminin, au mai urcat Raluca Dascalu (CSM Braila) si Iulia Baraga (LPS Braila), iar la masculin, Dionisie Coiciu si Georgian Tarau, ambii de la LPS Braila.

La feminin, sub 40 de ani, s-a impus Ionela Manolache din Maxineni, iar la peste 40 de ani Elena Iarca, de la DJST Braila. In competitia similara masculina, castigatori au fost Alin Paraschiv si respectiv Mihai Hornet.

De asemenea organizatorii au premiat si cel mai tanar participant, aici fiind castigatori doi copii in varsta de 8 ani, Karina Burca si Daniel Coman. Cei mai varstnici participanti, au fost  Mandica Sobaru in varsta de 65 de ani si Zamfira Dediu in varsta de 78 de ani

Toti participantii au primit diplome si tricouri cu insemnele olipice, iar cei care au urcat pe podium au primit premii care au constau in materiale sportive atractive oferite de Primaria Municipiului Braila si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila precum si o diploma cu insemnele COSR.

Si in acest an, Crosul "Ziua Olimpica" a fost o adevarata reusita, la eveniment participand multi cetateni simpli care au vrut doar sa faca miscare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-