Published On: joi, Iun 26th, 2014

FOTO Drapelul tarii, cinstit la Braila in fata Palatului Administrativ

Share This
Tags

Ziua Drapelului National (2)Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, aceasta zi este marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

Ziua Drapelului National (1)Astazi, la Braila au avut loc o serie de manifestari dedicate Zilei Drapelului National.

De la orele 8.30 la,  la Catedrala Nasterii Domnului, a avut loc sfintirea Drepelului de catre Arhiepiscopul “Dunarii de Jos”. Drapelul a fost transportat apoi in Piata Independentei, acolo unde a avut loc intalnirea cu oficialitatile civile si militare.

Ziua Drapelului National (4)

La acest eveniment au participat prefectul judetului Braila, presedintele Consiliului Judetean, primarul municipiului, comandantul garnizoanei Braila, inspector sef al Politiei Braila, comandantul Jandarmeriei, comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea”, preoti si alte oficialitati locale.

Prefectul Vasilica Vilcu a rostit o alocutiune cu aceasta ocazie, in care a evocat importanta si semnificatia Zilei Drapelului pentru poporul roman.

Ziua Drapelului National (3)A urmat apoi primirea Drapelului Romaniei, binecuvantarea acestuia dupa care primarul Municipiului Braila, Aurel Simionescu, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu,  prefectul Vasilica Vilcu dar si Comandantul Garnizoanei Braila au sarutat drapelul.

Dupa aceste manifestari a avut loc inaltarea pe catarg a Drapelului Romaniei, intonarea imnului iar festivitatea s-a incheiat cu defilarea Garzii de Onoare cu prezentarea onorului la Drapelul Romaniei, inaltat pe catarg.

Comentarii

comentariu

About the Author

-