Published On: Soare, Iun 15th, 2014

EXCLUSIV Miscarea lui Tariceanu la Braila, cu Datcu si Coman. Datcu: De doua ori am facut PNL, dar prost. Acum iese bine

Share This
Tags

Grupul de Initiativa pentru Salvarea Liberalismului, ONG-ul condus de fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu, pare sa capete contur si la Braila. La nivel local, miscarea politica a lui Tariceanu urmeaza sa fie pusa pe picioare de scriitorul Vasile Datcu si de avocatul Giorgiu Coman, au declarat, in exclusivitate pentru Infobraila, surse de la varful ONG-ului fostului sef al PNL.

datcu - fotoVasile Datcu este unul dintre fondatorii PNL Braila si primul prefect al judetului dupa Revolutia din '89, dar si fost consilier judetean. Scriitorul brailean este un liberal convins, fiind in anii '96 presedintele filialei locale a Partidului National Liberal-Conventia Democratica, iar in 2006 lider interimar al PNL Braila. In 2010 si-a dat demisia din functia de consilier judetean, retragandu-se din prim planul politicii locale, dupa ce a criticat public conducerea de atunci a filialei, atacandu-l in termeni extrem de duri pe actualul presedinte al PNL Braila, senatorul Catalin Boboc.

comanGiorgiu Coman este avocat, cadru didactic universitar, fost presedinte al filialei locale a partidului lui Gigi Becali (PNG) si membru al PNL Braila din 2005. Coman a candidat in 2013 pentru postul de manager al Teatrului "Maria Filotti", insa a pierdut in fata regizorului Lucian Sabados.

Contactati telefonic, atat Datcu, cat si Coman, nu au negat informatia Infobraila. Vasile Datcu ne-a precizat ca a fost contactat pentru a i se propune sa construiasca "Grupul lui Tariceanu" la nivel local, insa are unele retineri in a accepta, in sensul in care scriitorul nu isi doreste sa fie "remorca PSD".

"Stiu despre ce imi vorbiti. Daca acest demers e unul serios, o sa fiu primul. Am facut de doua ori PNL la Braila si l-am facut prost, din cauza unor terte persoane. Acum imi va iesi. Vreau sa fie o treaba serioasa, un liberalism sincer, autenitic, o alternativa la social-democratia de mahala. Nu vreau sa fiu remorca la PSD. Va mai spun ca daca apuc sa ma bag, iese bine", ne-a declarat Datcu.

Nici Giorgiu Coman, membru PNL, nu este strain de ideea alaturarii de "Grupul lui Tariceanu", mentionand pentru Infobraila ca va lua o decizie in acest sens dupa Congresul liberalilor de la sfarsitul acestei luni. 

"Nu sunt de acord cu ce se intampla in PNL. Sunt un simplu membru de partid, cu cotizatia platita la zi. Vad normala si fireasca miscarea lui Tariceanu. Am observat ca la nivel national cei care se alatura ONG-ului sunt dati afara din partid. Daca la Congres se decide fuziunea cu PDL, imi voi da demisia din partid si da, poate, ma alatur miscarii lui Tariceanu. Eu nu ma regasesc alaturi de basisti", ne-a spus avocatul brailean.

Coman spune despre Vasile Datcu ca "este un liberal adevarat, un intelectual rasat", o persoana in care are incredere, si "in jurul caruia se poate construi ceva la Braila".

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a lansat, joi, 12 iunie, la Bucuresti, Grupul de Initiativa pentru Salvarea Liberalismului, "o initiativa politica care poate sa duca inclusiv la formarea unui partid". Lui Tariceanu s-au alaturat fostii ministri liberali Daniel Chitoiu, Daniel Barbu, Radu Stroe si Andrei Gerea, dar si aproximativ 20 de parlamentari PNL. 

Grupul lui Tariceanu, apropiat de PSD, a aparut ca opozitie la decizia PNL de a fuziona cu PD-L si de a se alatura PPE in Parlamentul European. Fostul premier este un sustinator al continuarii aliantei liberalilor cu PSD.

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author