Published On: Soare, Iun 15th, 2014

EXCLUSIV Banel Nicolita: Vreau sa vad CF Braila in Divizia A, sa vin in tribuna, langa galerie, si sa ii aplaud pe baieti

banel dacia unireaBanel Nicolita, unul dintre cei mai mari fotbalisti pe care Braila i-a dat in ultimii ani, a ramas cu gandul la echipa de unde a plecat, cu toate ca au trecut 10 ani de cand nu mai joaca pe plaiurile natale.

Nascut in judetul Braila, la Faurei, Nicolita si-a inceput activitatea de fotbalist la Unirea Faurei, acolo unde a jucat pana la varsta de 16 ani.

Acesta a fost descoperit de afaceristul turc Hussein Tekynal care l-a adus, in perioada junioratului, la Dacia Unirea Braila. In perioada anilor 2001-2004, Banel Nicolita a jucat la Dacia Unirea Braila, echipa pentru care a evoluat 75 de meciuri, marcand 23 de goluri.

Au trecut 10 ani de cand Banel nu a mai calcat pe Stadionul Municipal, ca si jucator al Daciei, insa, cu toate ca acum este departe de orasul de pe malul Dunarii, Nicolita nu a uitat de unde a plecat: "Am jucat la Dacia, e normal sa fiu in continuare cu sufletul alaturi de ei. Vreau sa o vad cat mai sus si stiu ca baietii pot. A fost greu si pentru ei si imi pare rau. Le sunt alaturi cu sufletul", a declarat pentru Infobraila, Banel Nicolita.

Cunoscand foarte bine problemele cu care se confrunta "baietii", asa cum le spune el fotbalistilor braileni, Banel ne-a precizat faptul ca oricat de mult ar muncii fotbalistii braileni, performanta nu se face fara bani: "Baietii muncesc, dar asta e situatia. Trebuie sa fim si sinceri, nu poti face performanta fara bani. Iar situatia la Braila este asa cum o stim cu totii".

In 2005, Banel a simtit pentru prima oara cum e sa joci in Divizia A, evoluand pentru un sezon la FC Timisoara. Gustul real al performantei l-a simtit in schimb in perioada 2005-2011, cand a evoluat pentru campioana Steaua Bucuresti. Acesta are in palmares doua titluri de campion cu Steaua, o semifinala a Cupei UEFA, in sezonul 2005/2006 si doua participari consecutive in UEFA Champions League.

Banel nicolitaBanel Nicolita le-a mai spus jurnalistilor Infobraila, faptul ca asa cum el a ajuns sa evolueze in Divizia A, sa castige campionatul si sa joace in Champions League, isi doreste ca echipa care l-a propulsat catre mare performanta, CF Braila, sa evolueze in primul esalon.

"Vreau intr-o zi sa ma intorc acasa, la Braila, si sa vad CF Braila in Divizia A. Baietii stiu ca isi doresc asta. Vreau sa ii vad acolo, sa vin si eu in tribune, langa galerie, sa ii aplaud", a declarat Nicolita pentru Infobraila.

In 2011, Banel Nicolita a parasit Steaua si a semnat un contract pe trei ani cu gruparea franceza din Ligue 1 AS Saint-Étienne. In sezonul recent incheiat, Banel a fost imprumutat la Nantes, iar acum are oferte de la echipe mari din Franta.

"Deocamdata sunt in vacanta, am doua, trei oferte serioase pe care le voi analiza foarte bine. Oricum ar fi, in niciun caz nu vin la o echipa din Romania", a precizat Banel.

Duminica, fotbalistul brailean Banel Nicolita si Cristina, frumoasa lui sotie, isi vor uni destinele si in fata lui Dumnezeu, dupa ce anul trecut s-au casatorit civil. Dupa luna de miere, Banel va analiza ofertele pe care le are si se va decide la ce echipa va evolua in urmatorul sezon.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-