Published On: joi, Iun 12th, 2014

ELEVII OLIMPICI AI BRAILEI. TOP 10 national la Pedagogie, Chimie si Biologie. Locul I la istorie si informatica

Share This
Tags

Roxana ZaineaNu doar Petrea Alexandru Valentin, elev in clasa a-XII-a la Liceul Pedagogic, care a obtinut premiul I la Olimpiada Nationala de Istorie, a adus numele Brailei pe podiumul invatamantului romanesc. La Olimpiada Nationala de Pedagogie, tot doua eleve ale Liceului Pedagogic, respectiv Teodora Zainea (foto stanga - clasa a XII-a) si Mirela Macreanu ( foto dreapta, clasa a IX-a) au facut o figura frumoasa, obtinand mentiune.

Mirela MacreanuNici la Olimpiada Nationala de Chimie pentru elevii de liceu, desfasurata la Iasi, in perioada 6-13 aprilie, rezultatele nu au intarziat sa apara. Raluca Zodila, eleva in clasa a IX-a la Colegiul National "Gh. M. Murgoci", si Andra Stefan, eleva in clasa a X-a la Colegiul "Balcescu, au castigat doua mentiuni speciale, dovedind ca sunt printre cele mai bune liceene din tara la chimie. 

In top 10 s-a clasat Maria Bujor, eleva in clasa a IX-a la "Balcescu", care s-a situat pe locul 8 din 40 de participanti la Olimpiada Nationala de Biologie. De asemenea, Bujor a obtinut la proba practica al doilea punctaj la nivel national.

Reamintim performanta lui Petrea Alexandru Valetin, elev in clasa a-XII-a, profilul Stiinte sociale, la Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius", care a castigat premiul I la Olimpiada Nationala de Istorie, desfasurata in perioada 7-11 aprilie 2014, la Baia-Mare. Elevul a reprezentat cu succes judetul Braila, obtinand 97 de puncte. 

Anul acesta Braila a reusit sa ocupe si un bine meritat loc I la Olimpiada Nationala de Informatica, desfasurata in perioada 10-14 aprilie, obtinut de Radu Tudor , elev al Colegiul National "Nicolae Balcescu", clasa a VIII-a.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-