Published On: mar, Iun 17th, 2014

Elevii de la Moisil au incheiat prima etapa a proiectului ECO4VET

proiect MoisilProiectul european ECO4VET, unde participa Liceul tehnologic "Grigore Moisil" din Braila, si care va consolida procesul de eco-proiectare in intreprinderile de mobilier, a incheiat prima etapa.

Intalnirea de proiect a avut loc in Varsovia in Polonia, a doua tara partenera din consortiu, in perioada 22 – 23 mai 2014, cu participarea reprezentantilor din sase tari.

Grigore Moisil participa in proiectul ECO4VET, finantat de Comisia Europeana prin programul Leonardo da Vinci, are ca obiectiv imbunatatirea competitivitatii angajatilor europeni prin dobandirea de competente in materie de proiectare ecologica si productia durabila.

Proiectare ecologica ia in considerare impactul asupra mediului pe tot ciclul de viata al produsului in urmatoarele aspecte: materiile prime folosite, procesele de productie si de transport, utilizare si reciclare, in scopul de a reduce la minimum acest impact intr-un stadiu timpuriu de dezvoltare.

Pentru a contibui la procesul de formare in aceasta metodologie, proiectul ECO4VET va dezvolta noi instrumente si materiale educationale. 

Proiectul va analiza nevoile de formare de design eco, va defini traseul de formare si continutul cursurilor educationale, dezvoltarea si adaptarea platformei de e-learning si va efectua mai multe teste pilot in diferite tari si limbi.

Prima faza a intiativei, care a fost efectuata in timpul primelor sase luni, este aproape completa si, in acest stadiu, nevoile de formare au fost analizate, tinand cont de programele actuale de formare existente in tarile partenere.

Impreuna cu finalizarea acestei etape, a avut loc cea de a doua reuniune a proiectului, unde 9 parteneri din consortiu au studiat activitatea desfasurata pana in prezent, precum si sarcinile ce urmeaza a fi indeplinite, cum ar fi definitia caii de formare in functie de profilul de studiu, cursurile continutului si platforma de e-learning.

In plus, diseminarea a fost efectuata cu participarea reprezentantilor de intreprinderi, asociatiilor de intreprinderi si mass-media specializate in sectorul de mobilier din Polonia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-