Published On: joi, Iun 19th, 2014

DOCUMENT: BUNEA STANCU in atentia Combaterii Criminalitatii Organizate

Share This
Tags

Stancu actInfobraila a intrat in posesia unui document, datand din data de 13 martie 2006, conform caruia Serviciul Supravegheri Operative si Investigatii din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, condus la acea vreme de subcomisarul Doru Gerea, fost sef al IPJ Galati, avea in solutionare o lucrare privind pe Gheorghe Bunea Stancu, Costin Iulian Sorin, Sterian Ion si SC Segado Oil SRL.

Serviciul Supravegheri Operative si Investigatii solicita Oficiului Registrul Comertului Braila sa comunice daca cei mentionati in document figureaza ca "administrator sau actionar la firme private", iar in caz afirmativ sa precizeze "domeniul de activitate al acelor societati, sediul precum si ceilalti asociati sau actionari ai respectivelor societati".

La acea vreme, la inceputul anului 2006, Bunea Stancu era presedinte al Consiliului Judetean Braila, ales in aceasta functie in anul 2004, dar si actionar la societatea 

Sorin Costin, fost consilier local PNL (2012-2013), si partener de afaceri al sefului CJ, detine actiuni la societatea comerciala Bursagrirom, la care Stancu este actionar majoritar.

stancuCelalalt personaj al carui nume apare in document este vicepresedintele PNL Braila, Ion Sterian, director executiv al Directiei Tehnice din cadrul Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) si fost subsecretar de stat in Ministerul Dezvoltarii si Turismului, sub mandatul Elenei Udrea (februarie-august 2010). Sterian a candidat in anul 2008 pentru un post de deputat in Colegiul 5, din partea PNL, pierzand insa in fata social-democratului Cristian Rizea, dar si pentru fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean, contracandidandu-l pe Stancu.

SC Segado Oil SRL, firma care apare in document, a fost infiintata in anul 1995 si are sediul in localitatea Traian, judetul Braila. La aceasta societate este asociat cu 95%, Georgica Sterian, fratele lui Ion Sterian. In anul 2009, Sterian Gabriel, fiul liberalului, a acumulat dividende in valoare de 96.810 lei de la aceasta societate comerciala.

In martie 2010, Sterian Georgica si Sterian Lavinia s-au retras din societate, cesionand aportul lor la capitalul social lui Sterian Alin Gabriel, care ramane astfel asociat unic al SC Segado Oil SRL.

Intrebat de jurnalistii Infobraila daca are cunostinta despre faptul ca ar fi fost cercetat de Serviciul Supravegheri Operative si Investigatii din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, presedintele Consiliului Judetean a precizat ca nu cunoaste acest aspect: "Nu am fost anchetat, dar astept. Nu, dar astept, nu v-am zis".

Comentarii

comentariu

About the Author

-