Published On: mar, Iun 17th, 2014

Diana Tusa a aderat la PDL. “Sustin o dreapta puternica si unita”

diana-tusa- pt net * Diana Tusa, fostul deputat de Braila din partea PNL, a anuntat marti, in plenul Camerei Deputatilor, trecerea sa la grupul PDL *

PDL si Initiativa Romania Liberala, in care activeaza si Diana Tusa, au semnat luni un protocol de colaborare politica iar Andrei Chiliman a fost cooptat in Biroul Permanent National ca prim-vicepresedinte si, de asemenea, ca presedinte interimar al Organizatiei democrat-liberale a Sectorului 1. "Parteneriatul incheiat cu Partidul Democrat-Liberal este o optiune fireasca, naturala, a Initiativei Romania Liberala, asociatie al carui membru fondator am fost. Inca de la infiintare, Initiativa Romania Liberala a sustinut si promovat doua lucruri: unificarea partidelor de dreapta in jurul valorilor si principiilor liberal-conservatoare, sub sigla Partidului Popular European si un proiect de tara al dreptei romanesti, construit pe cei doi stalpi de rezistenta ai dreptei traditionale: capitalismul si statul de drept. Astazi, PDL este partidul cu cel mai ferm angajament in unificarea dreptei, in apararea intereselor celor care produc valoare adaugata in Romania, precum si in consolidarea statului de drept", a precizat Diana Tusa.

Legat de fuziunea dintre PDL si PNL, Diana Tusa a precizat faptul ca sustine aceasta noua formatiune politica si ca aceasta poate sa devina o dreapta puternica si unita. "Sustin fara rezerve fuziunea dintre PNL si PDL intr-o singura formatiune politica, indiferent de forma asupra careia se va conveni. Sper ca, in cel mai scurt timp, voi fi din nou alaturi de fostii mei colegi din PNL, mai ales alaturi de acei oameni care nu au girat derapajele din ultimii ani. Chiar daca am fost exclusa din PNL pentru ca am sustinut exact deciziile politice ale PNL-ului de astazi, cred ca trebuie sa privim catre viitor. Sa lasam deoparte ceea ce ne-a dezbinat si sa lucram impreuna la ceea ce ne uneste. Interesul societatii romanesti de a avea o dreapta puternica si unita, capabila sa genereze un proiect de tara trebuie sa prevaleze in fata pasiunilor politice", a declarat Diana Tusa.

Diana Tusa este deputat de Bucuresti si a fost aleasa pe listele PNL. In iunie 2013 ea a parasit partidul pe listele caruia a fost aleasa si s-a inscris in PNTCD, activand ca deputat neafiliat. Dupa alegerile europarlamentare din 25 mai Diana Tusa a parasit PNTCD.

Comentarii

comentariu

About the Author

-