Published On: joi, Iun 5th, 2014

Curtea Constitutionala A RESPINS cererea lui Bunea Stancu de anulare a raportului ANI

Share This
Tags

In urma cu cateva zeci de minute, Curtea Constitutionala a Romaniei a respins ca neintemeiata cererea de anulare a raportului Agentiei Nationale de Integritate potrivit caruia presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese. Stancu a ridicat exceptia de neconstitutionalitate a unor articole din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice.

Seful CJ Braila a fost acuzat ca si-a subcontractat contracte, prejudiciul atingand o valoare de 1,5 milioane de euro.

Stancu a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese si a savarsit "infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie", se arata intr-un comunicat al ANI.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean, Bunea Stancu a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si hotararile Consiliului Judetean Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean si SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei, informeaza Agentia Nationala de Integritate.

ANI mai sustine ca exista indicii temeinice referitoare la savarsirea de catre Stancu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie si a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a intocmirii, adoptarii si semnarii expunerilor de motive, a hotararilor Consiliului Judetean si a contractelor de asociere cu cele douăa cluburi sportive, in baza carora CJ a suferit un potential prejudiciu in suma totala de 7.512.207 lei, respectiv preluarea in folosinta gratuita, pe o perioada de cinci ani, de catre Asociatia Handbal Club "Dunarea" Braila a unui autoturism proprietate privata a CJ Braila.

 

Vom reveni cu amanunte!

 

Comentarii

comentariu

About the Author