Published On: mie, Iun 4th, 2014

Copiii braileni participa la “Memorialul Henri Coanda”

Palatul Copiilor şi Elevilor Brăila- aeromodeleIn perioada 6-8 iunie, la Pucioasa va avea loc cea de-a 38-a editie a concursului de Aeromodele Captive din tara. "Memorialul Henri Coanda".

Braila va fi reprezentata la acest concurs de tinerii de la Palatul Copiilor care vor incerca sa aduca marele premiu acasa. Acesta este cel mai longeviv concurs de machete de aeronave din Romania, datand de aproape 4 decenii.

Vineri va avea loc festivitatea de deschidere a Memorialului unde vor fi prezenti reprezentanti ai aviatiei mari, milirate, civile si sportive.

Pe parcursul celor trei zile de concurs se vor desfasura intreceri la diverse categorii, urmand ca invingatorii sa fie desemnati duminica, 8 iunie. Intrecerea va avea loc pe platoul de la Clubul Copiilor sau pe Dealul Motaianca.  

La concurs vor participa reprezentanti ai cluburilor si palatelor copiilor din mai multe judete: Buzau, Braila, Prahova, Brasov, Calarasi, Arges, Alba, Dambovita si din Bucuresti.

Cercul de Aeromodele de la Palatul Copiilor din Braila urmareste antrenarea si educarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani, in spiritul valorii si a tehnicii contemporane, stimularea creativitatii si a oamenilor importanti pentru acest domeniu. Elevii sunt instruiti sa construiasca aeromodele, adica acele modele de avioane, de dimensiuni reduse, care pot zbura fara pilot, o anumita distanta, bazandu-se pe notiunile de aerodinamica insusite la orele de predare. Testarea performantelor acestor modele se realizeaza in cadrul concursurilor care de desfasoara in tara, pe baza regulamentului Federatiei Romane de Modelism. Cercul de Aeromodele de la Braila, pregateste prin profesorul Daniel Vartolomei, elevii pasionati de aviatie, stimulandu-le creativitatea, inventivitatea s talentul.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-