Published On: Soare, Iun 8th, 2014

Bugetarii braileni pot primi vouchere de vacanta. Legea urmeaza sa fie promulgata de Basescu

bugetariDeputatul PSD, Marian Dragomir a declarat in cadrul conferintei de vineri de la sediul PSD ca a votat proiectul de lege privind acordarea tichetelor de vacanta. Acesta s-a arata multumit de proiect, precizand faptul ca stimuleaza salariatii care lucreaza la stat.

"Camera Deputatilor a votat proiectul de lege privind acordarea tichetelor de vacanta. Salaratii care sunt bugetari, cei din companiile nationale si regiile autonome pot primi vouchere de vacanta in valoare de pana la sase salarii minime pe economie, cu respectarea anumitor conditii. Ei pot merge doar in Romania in vacanta, in unitati autorizate de catre Ministerul Turismului. Din punct de vedere social, consideram ca este o masura foarte buna, deoarece ea stimuleaza salariatii care lucreaza la stat", a declarat Dragomir.

Proiectul de lege urmeaza sa ajunga la presedintele Traian Basescu, care are la dispozitie 30 de zile pentru a o promulga. Exista posibilitatea ca presedintele sa o trimita inapoi Parlamentului, unde alesii o pot modifica insa ulterior presedintele este obligat sa o promulge iar odata cu publicarea in Monitorul Oficial va produce efecte imediate.

Aceste vouchere de vacanta se vor emite numai online si vor fi suportate integral de angajatori. Prestarea serviciilor achizitionate prin intermediul voucherelor se va face in unitatile turistice autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism, iar comisionul maxim perceput de aceste agentii nu va putea depasi 10% din valoarea pachetului de servicii oferit.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-