Published On: joi, Iun 5th, 2014

Ajuta si tu comunitatea. Alatura-te serviciului voluntar pentru situatii de urgenta

ISU ptr net* Perceptia statutului de voluntar pentru situatii de urgenta de catre comunitate *

Voluntariatul are un impact pozitiv atat asupra persoanei care se implica voluntar, dezvoltand competente sociale si abilitati practice, cat si asupra comunitatii si societatii in ansamblu, fiind o sursa de multiplicare a relatiilor sociale bazate pe cooperare si incredere reciproca.

A fi voluntar in domeniul situatiilor de urgenta, presupune o implicarea activa in viata comunitatii prin desfasurarea unor actiuni in mod sistematic si intr-un cadru organizat in scopurile informarii preventive a cetatenilor si pregatirii pentru interventii in situatii de urgenta.

Daca iti place sa lucrezi in echipa, doresti sa dobandesti competente noi si esti apt din punct de vedere medical, te poti alatura serviciului voluntar pentru situatii de urgenta din unitatea administrativ teritoriala din Braila. Aceasta inseamna incheierea unui contract de voluntariat, presupunand respectarea unor obligatii si beneficierea de anumite drepturi stipulate in H.G.R. nr. 1579 din 08.12.2005.

Trebuie subliniat faptul ca voluntariatul nu este un inlocuitor al muncii platite sau o alternativa mai ieftina a acesteia si nici un substitut al responsabilitatii statului de a asigura drepturile economice, sociale si culturale ale cetatenilor sai.

O caracterizare scurta al statutului de voluntar ar putea fi „Diversitate, solidaritate si cetatenie activa”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-