Published On: mar, Mai 20th, 2014

Vin INUNDATIILE, la Braila! Vezi aici sfaturile autoritatilor!

dunare-inundatiiTinand cont de avertizarea hidrologica nr. 34 din 17.05.2014, emisa de Administratia Nationala „Apele Romane” – Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, care prognozeaza cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de aparare pe fluviul Dunarea, la nivelul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta se vor intreprinde o serie de masuri specifice.

In cel mai scurt timp, unitatile administrativ-teritoriale riverane fluviului Dunarea vor atentiona toti operatorii economici care desfasoara activitati in zona dig-mal a fluviului sa intreprinda masurile corespunzatoare in vederea evitarii pagubelor materiale.

Autoritatile vor monitoriza starea digurilor, a cotelor si a debitelor fluviului Dunarea.

Totodata se va asigura permanenta la sediile primariilor si operatorilor economici avertizati pe timpul atentionarilor si avertizarilor hidro-meteorologice. Autoritatile vor informa populatia cu privire la iminenta producerii unei situatii de urgenta.

Se va verifica viabilitatea planurilor de instiintare si alarmare a populatiei, respectiv de evacuare si de aparare impotriva inundatiilor.

Autoritatile din judet vor demara pregatirea si completarea stocurilor pentru aparare impotriva inundatiilor.

Se vor pregati rezervele de forte si mijloace din cadrul structurilor M.A.I. si M.Ap.N., pentru interventia in caz de necesitate si se va asigura permanent fluxul  informational-decizional. 

Comentarii

comentariu

About the Author