Published On: joi, Mai 29th, 2014

Viitura a trecut azi prin Braila. Vezi aici ce a lasat in urma!

inundatiiAdrian Turiac, directorul filialei locale a Apelor Romane a tinut sa multumesca astazi, in cadrul Colegiului Prefectural tuturor institutiilor care au fost implicate in asigurarea climatului de siguranta si protectie impotriva inundatiilor. Turiac a precizat ca astazi Dunarea a inregistrat cele mai ridicate cote in Braila, iar viitura a trecut in conditii normale pe raza judetului nostru.

“Dupa cum bine stiti, de la inceputul lunii s-a intregistrat in Europa centrala, respectiv in Serbia si Croatia, s-au inregistrat precipitatii istorice, practic nu s-a mai inregistrat asa ceva in ultimii 150 de ani. Au fost pagube pe care le-am vazut cu totii la televizor, cu pierderi de vieti omenesti. Aceste inundatii au generat o viitura foarte puternica pe traseul dunarean al Romaniei, care masoara 1078 de km. Practic, de la intrarea in tara si pana la Zimnicea a fost cod portocaliu de inundatii, dupa care s-a intrat de la Zimnicea si pana la varsare in cod portocaliu, cam din data de 23 mai. Codul a fost reactualizat si prelungit pana la data de 3 iunie. Practic astazi este varful de viitura care traverseaza Braila, astazi avem cota cea mai mare, 641 cm si un debit de 13320 mc pe secunda. Sistemul de Gospodarire al Apelor s-a antrenat vigilent pentru o monitorizare cu simt de raspundere pentru a interveni asupra digurilor. Am avut probleme specifice, insa nu s-au inregistrat probleme deosebite. Braila a trecut din nou printr-o viitura foarte puternica, a treia din 2006. De astazi Dunarea va intra intr-un trend descendent, dar asta nu inseamna ca noi ne vom slabi vigilenta, ci trebuie sa fim atenti in continuare, pentru ca pericolul nu a trecut cu totul”, a spus directorul Apelor Romane, filiala Braila.

Adrian Turiac a declarat ca spera in continuare ca lucrurile sa fi sub control, iar in judetul nostru sa nu se inregistreze evenimente nefericite.

Braila are 250 de km de diguri la Dunare, dintre care 150 sunt in Insula Mare a Braileni si alti 100 de km pe partea de terasa. 

Comentarii

comentariu

About the Author