Published On: mar, Mai 20th, 2014

VIDEO Mihai Tudose (PSD): PNL Braila foloseste dublul limbaj. Cand se intalneste cu mine, Boboc nu are acelasi comportament

Share This
Tags

Mihai TudoseDeputatul PSD Mihai Tudose, presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, a acordat un interviu in exclusivitate Ziarului Infobraila, vorbind despre situatia de pe scena politica locala si ruperea Uniunii Social Liberale.

Prima parte a interviului cu parlamentarul social-democrat:

Tudose considera ca principalul vinovat pentru destramarea USL este liderul PNL, Crin Antonescu, care "s-a trezit intr-o dimineata, s-a uitat in oglinda si a realizat ca este primadona", fiind "prost sfatuit".

"Eu nu as spune ca este vorba despre o destramare a Uniunii Social Liberale, ci despre deraierea lui Crin Antonescu. Dupa cum puteti observa, si prin tara, si prin Braila, lucrurile sunt intr-un tip de normalitate. Ciudata, dar normalitate. In sensul ca lucrurile functioneaza la nivel de Consiliu Local Municipal, lucrurile functioneaza la nivel de Consiliu Judetean, cu viceprimari si vicepresedinti de Consiliu Judetean. PNL are sefi in deconcentrate si mai mult, daca vreti, din punct de vedere juridic, astazi cand stam de vorba, USL este inregistrat legal. Nimeni nu a denuntat nici ACD-ul, parte componenta a USL-ului, atunci despre ce vorbim? Ca nu mai vrea Crin Antonescu? Ca s-a trezit el intr-o dimineata, s-a uitat in oglinda si a realizat ca este primadonna. Asta este viata. Or sa treaca alegerile europarlamentare, probabilitatea ca domnia sa sa-si tina cuvantul, in sensul ca “daca nu iau 20%, imi dau demisia” este mica. Ne aducem aminte cu totii ca a mai spus asa ceva la referendumul pentru demitere (n.r. demiterea lui Traian Basescu), dar dupa aceea s-a razgandit, a gasit alte argumente pentru a nu o face. Dar, probabil ca si partidul, din cate stiu eu, si la nivel de Bucuresti, de Parlament, s-a cam saturat de tipul asta de conducere. Nu a plecat PNL-ul. A plecat Antonescu si a luat partidul dupa el, sau cel putin asa crede el. Da, din ogoliu, a fost prost sfatuit", a spus parlamentarul.

"PNL Braila foloseste dublul limbaj", crede Tudose, care spune ca liberalii braileni nu pot fi, "cel putin pe fata, declarativ, impotriva liderului lor". Atacurile sefului filialei locale a PNL, senatorul Catalin Boboc, la adresa PSD, sunt catalogate de social-democrat ca fiind neintemeiate, acesta intrebandu-se retoric daca PSD-ul s-a schimbat foarte mult din momentul in care l-a sustinut pe liberal sa ajunga parlamentar.

"Un dublu limbaj. Eu ii inteleg pe colegii mei, ei traiesc intr-o realitate braileana unde suntem impreuna, fiindca daca tot vor sa iasa de la guvernare, in mod normal trebuiau sa-si dea demisia, reperzentantii lor din administratia locala, de la conducerea deconcentratelor. Oamenii inteleg realitatea braileana, nu pot sa fie cel putin pe fata, declarativ, impotriva liderului lor. Sa inteleg ca PSD-ul s-a schimbat foarte mult din momentul in care l-a sustinut la alegerile parlamentare pentru a ajunge senator, pe Boboc? Eu inteleg ca el a ajuns la concluzia asta in ultimele trei luni. Si atunci inseamna ca s-a intamplat ceva in ultimele trei luni, si poate ar trebui dumneavoastra sa-l intrebati ce s-a intamplat in astea trei luni de cand nu mai e de acord cu PSD-ul si ce ii placea inainte cand PSD-ul l-a sustinut pentru a fi senator", a mai precizat deputatul PSD.

De asemenea, Mihai Tudose a spus ca atunci cand se intalneste cu presedintele PNL Braila, acesta din urma "nu are acelasi comportament".

Desi a criticat modul in care PNL face opozitie, atacand PSD, liderul social-democrat a afirmat ca liberalii au fost parteneri loiali in cadrul USL, la nivel local: "Nu e de vina PNL-istul brailean pentru deciziile ciudate ale unor lideri centrali".

"In principiu da, au fost loiali, si vorbesc aici de lucruri pe care le cunosc foarte bine, despre parteneriatul in diverse unitati administrativ teritoriale, incepand cu Ianca si terminand cu alte comune mai mari sau mai mici, unde pana la urma vorbim de oameni. Se inteleg oamenii in primul rand datorita modului de a vedea lucrurile, a tipului de caracter pe care il au si nu de doctrine neaparat. Ca nici Crin nu a inebunit din cauza doctrinei, ca sa zic asa, ci pur si simplu a considerat el ca este prea mica camera in care stam cu totii, pentru el. Eu cred ca exista si un dublu limbaj acum, unul este realitatea cotidiana, pentru ca, daca sunt atat de convinsi ca noi nu suntem buni se delimiteaza, fac un pas in spate, se retrag de tot, ne lasa singuri si dupaia boicoteaza din afara. Nu e de vina pnl-istul brailean pentru deciziile ciudate ale unor lideri centrali", a daugat Mihai Tudose.

Tudose crede, facand referire la PNL, ca in politica este important ca "dupa ce ai fost impreuna, sa nu transformi lucrurile in dusmanie": "E in regula, ne despartim, dar asta nu insemna ca in momentul in care ne despartim aruncam cu tot felul de invective asupra la tot ceea ce a fost".
 

Comentarii

comentariu

About the Author