Published On: joi, Mai 22nd, 2014

VIDEO Boboc (PNL): La PSD, in afara de figura lui Ponta, nu am vazut nimic. Oamenii nu vor circ, asteapta lucruri concrete

Share This
Tags

boboc interviu"Doar in Colegiul domnului Tudose au aparut afise cu "USL traieste". Am avut o discutie cu liderii PSD inainte de campanie despre aceste lucruri". Declara senatorul liberal Catalin Boboc in interviul acordat Ziarului Infobraila. Liderul PNL Braila vorbeste, in prima parte a interviului, despre campania electorala pentru alegerile europarlamentare dar si despre scandalul afiselor cu "USL traieste".

Boboc spune ca PNL este singurul partid care a dus o campanie electorala in stransa legatura cu alegerile europarlamentare, in timp ce la PSD nu a vazut "alt gen de afise, alt gen de mesaje" decat "figura domnului Ponta", afirmand ca social-democratii au inceput campania pentru alegerile prezidentiale.

"Am incercat sa-i abordam pe cei care sunt dispusi sa poarte un dialog si am incercat, pe cat posibil, sa-i convingem ca nu e in regula, in orice alt domeniu, nu numai in politica, sa-i bagi pe toti in aceeasi oala. Cred ca, din pacate, suntem singurul partid care in aceasta campanie pentru europarlamentare, am facut campania pentru aceste alegeri. Mai concret, prezentandu-le candidatii, scotandu-i in fata oamenilor, intr-o antiteza cu Partidul Social Democrat, de la care nu am vazut nimic, in afara de figura domnului Ponta, pe care oricum o cunoastem. Nu inteleg de ce trebuie popularizat atat. Nu am vazut alt gen de afise, alt gen de mesaje. Toate au fost construite pentru alegerile prezidentiale din toamna", a precizat Catalin Boboc.

Despre problemele brailenilor intalniti in campania electorala

"Oamenii, pentru ca poate nici politicienii nu au explicat foarte bine tematica alegerilor europarlamentare, pun tot felul de intrebari, care tin foarte multe dintre ele de administratie locala, de administratia nationala chiar. Dar sigur, in primul rand oamenii spun un lucru: nu s-au schimbat foarte multe lucruri, nivelul de trai nu creste, locuri de munca nu apar, desi am fost anuntati pe caile cele mai oficiale ca avem o crestere economica, ca nu mai suntem in criza, ca deja suntem pe un trend ascendent. Acestea sunt problemele principale pe care le ridica oamenii. Sigur, oamenii dezaproba modul de a face politica cu circ si cu raspunsuri pe la televizor. Oamenii asteapta sa se intample lucruri concrete pentru ei".

Despre afisele cu mesajul "USL traieste" din judetul Braila

"Am vorbit inainte cu liderii PSD Braila despre afisele cu "USL traieste" si asa am si demarat campania. O buna perioada, cel putin primele doua saptamani, s-au inscris exact in termenii acestia. Si mai trebuie sa spun un lucru, in afara de un colegiu din judetul Braila, in colegiul domnului Tudose (n.r. deputat PSD Mihai Tudose), au mai fost doar mici accidente. Inainte de a proceda in maniera logica si legala, chiar sa stiti ca am avut o discutie in sensul acesta, tocmai plecand de la declaratiile de la inceput de campanie ale liderilor PSD Braila si am atras atentia ca nu ar fi tocmai in regula sa ajungem sa ne contestam in instanta care supravegheaza aceasta lege si ca poate gasim o alta formula. Probabil presiunea celor de la centru, i-a determinat pe cei de la PSD Braila sa foloseasca aceste sloganuri."

Biroul Electoral Judetean Braila a admis, marti, plangerea formulata de filiala locala a PNL cu privire la interzicerea folosirii de catre Alianta PSD-UNPR-PC a afiselor cu insemnele Uniunii Social Liberale.

PNL a contestat faptul ca in orasul Ianca si comuna Surdila Gaiseanca, fostii parteneri de guvernare au utilizat afise cu sigla USL.

"In motivarea plangerii, PNL sustine ca prin utilizarea acronimului USL pe afisele electorale Alianta Electorala PSD-UNPR-PC eludeaza prevederile art. 7, alin (1) din Legea 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European. In sustinerea plangerii, au fost depuse patru fotografii color din localitatile mai sus mentionate, din care se confirma cele mentionate”, se arata in motivarea Biroului Electoral Judetean.

BEJ Braila a dispus inlaturarea afiselor care contin denumirea Uniunea Social Liberala, masura administrativa fiind dusa la indeplinire de primarii celor doua localitati brailene.

Vineri, 23 mai, a doua parte a interviului cu presedintele PNL Braila, Catalin Boboc. Despre rolul PNL pe scena politica locala, problemele din cadrul aliantei cu PSD si viitorul filialei. 

Comentarii

comentariu

About the Author