Published On: mar, Mai 20th, 2014

Veste buna pentru postasii braileni! Se maresc salariile!

Share This
Tags

Chiar daca salariile nu vor creste toate in acelasi timp, ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea a asigurat cresteri intre 80 si 120 de lei. In urma discutiilor pe care le va purta cu sindicalistii, ministru a declarat ca se va stabili o prioritate a cresterii salariale, deoarece nu se pot majora concomitent veniturile a 27 de mii de angajati.

"Efortul de a disponibiliza 4500 de angajati anul trecut a dus impreuna cu plecarea naturala din companie a unor angajati la realizarea de profit operational in Posta Romana. Noi daca venim acum si crestem salariile pt cei 27.000 de oameni fara a avea grija de sanatatea acestei companii, ne ducem cu ea direct in insolventa", a declarat marti Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor.

In cadrul protestelor recente ale postasilor, sindicalistii au cerut acordarea unei cresteri salariale, egala cu echivalentul inflatiei, in suma fixa, tuturor salariatilor, incepand cu data de 1 iunie 2014.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei si opereaza printr-o retea de 5.687 unitati postale, cu acoperire nationala avand 27.305 angajati.

In evidentele salariale peste 85% din postasi figureaza cu venituri intre 700 si 1200 de lei. 

Comentarii

comentariu

About the Author