Published On: joi, Mai 8th, 2014

Varstnicii Brailei! Peste un sfert din populatie este formata din pensionari!

131101398_11n236.820 mii lei au obtinut sase ONG-uri din Braila care au printre altele, ca domeniu de activitate si ingrijirea pesoanelor varstnice. Cu toate astea problema batranilor nevoiasi nu este complet acoperita si o recunoaste si primarul municipiului, Aurel Simionescu. Edilul a marturisit ca s-a confruntat direct cu astfel de situatii pe perioada iernii, cand mai multi batrani au ramas blocati in casele lor si a fost necesara interventia autoritatilor pentr a-i deszapezi.

“Exista la doamna director Oancea o lista cu persoanele respective, carora le acordam de cate ori este posibil o forma de ajutor, iar noi am aprobat un parteneriat cu diverse asociatii, dintre care, unele au si acest domeniu de activitate, care sa poata sa le aiba in grija. Mai sunt niste sesizari, inafara listei pe care o ai, mai sunt diverse sesizari, de exemplu cand a fost iarna si cand doi batrani, care de altfel nu au nevoie de astfel de sprijin a trebuit sa-i ajutam sa se deszapezeasca”, a spus Simionescu.

Primarul considera ca o solutie ar fi ca batranii care doresc sa fie cazati la unul din caminele de batrani, insa edilul a marturisit ca este constient de faptul ca nimeni nu doreste sa-si paraseasca locuinta benevol.

“Am mai avut o problema legata de ajutoarele acestea pe care le dam noi de Pasti pentru ca au existat persoane care nu s-au putut deplasa si au solicitat sa le ducem acasa. Sigur ca nu poti spune ca este acoperita si problema asta cu varstnicii, este una relativa”, a adaugat Simionescu.

La nivelul municipiului Braila exista o baza de date ale persoanelor varstnice care primesc periodic ajutoare alimentare din partea autoritatilor.

Comentarii

comentariu

About the Author