Published On: joi, Mai 8th, 2014

UPDATE Fostul prefect de Galati a negociat in aprilie, intr-un restaurant brailean, “uciderea sau rapirea” fostei sefe a Evidentei Persoanelor

Share This
Tags

Emanoil BocaneanuFostul prefect al judetului Galati, Catalin Emanoil Bocaneanu a fost retinut, miercuri, pentru 30 de zile, dupa ce ar fi incercat sa comande asasinarea fostei sefe a Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei Galati, Ileana Schipor, martor principal din dosarul de coruptie in care este anchetat. Bocaneanu, ajuns in spatele gratiilor in noiembrie 2013, fusese eliberat din arest pe 10 februarie a.c., sub control judiciar.

Bocaneanu a parasit Galatiul, desi avea interdictie de a parasi orasul, intalnindu-se intr-un restaurant din mall-ul din Braila cu un presupus asasin, recomandat de un interlop brailean.

Negocierea asasinatului a avut loc in luna aprilie anul curent, iar in data de 17 aprilie, Parchetul de pe langa Tribunalul Braila a sesizat Tribunalul Galati ca pe rolul unitatii se afla un dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de "incercare de a determina savarsirea unei infractiuni", prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 370 Cod Penal.

Fostul prefect "a incercat sa determine o persoana, prin constrangere sau corupere, sa comita o infractiune pentru care legea prevede pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani".

Bocaneanu "i-a solicitat unei persoane sa ucida, sa agreseze ori sa o rapeasca pe o persoana care are calitatea de martor intr-o cauza penala aflata pe rolul Tribunalului Galati". 

Fostul prefect i-ar fi oferit asasinului, care era de fapt un ofiter sub acoperire, suma de 500 de lei, reprezentand un avans din suma negociata pentru uciderea Ilenei Schipor si care urma sa fie achitata in doua rate.

Totul ar fi inceput in noiembrie 2013, cand fostul prefect se afla in arestul IPJ Galati. Atunci, Bocaneanu a intrat in discutie cu un arestat brailean, membrul unei grupari interlope. Fostul prefect i-ar fi propus interlopului sa gaseasca o persoana care sa o omoare pe Schipor, insa colegul de celula l-a denuntat pe Emanoil Bocaneanu.

Interlopul l-a contactat apoi pe Bocaneanu spunandu-i ca a gasit o persoana dispusa sa o omoare pe Schipor.

Toate discutiile dintre ofiterul sub acoperire si fostul reprezentant al Guvernului in judetul Galati au fost inregistrate.

Potrivit procurorilor, la data de 1 august 2013, Emanoil Bocaneanu a amenintat-o si a facut presiuni asupra directorului Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei Galati, Ileana Schipor, pentru a o determina sa accepte anagajarea iin institutie a unei prietene a sotiei fostului prefect.

In prezent, Schipor este sef Serviciu Stare Civila din cadrul Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author