Published On: lun, Mai 5th, 2014

Un pas greoi spre Europa! HC Dunarea – HCM Roman 26-23 (15-11)

elena voicu-hc dunarea - hcm romanHC Dunarea Braila a intalnit luni, 5 mai, in Sala Polivalenta din Braila, echipa HCM Roman, in primul meci de play-off. Brailencele au reusit sa spele rusinea de la Cupa Romaniei si si-au luat revansa in fata fanilor. Echipele au mers cap la cap in primele 21 de minute, apararea fiind punctul forte al acestora, 9-8.

Dunarea Braila s-a distantat datorita golurilor marcate de Perianu si Horjea, care au fost in mare forma, dar si paradelor Elenei Voicu care a scos 3 lovituri de la 7m si a inchis poarta, 8-11 minutul 24.

hc dunarea - hcm romanDatorita apararii bune, brailencele au intrat la pauza cu un avantaj de 4 goluri, tabela aratand dupa 30 de minute de joc, 15-11.

In primele 10 minute din partea a doua a jocului, romascanele au intrat mai hotarate si au redus incet din diferenta, marcand de trei ori consecutiv prin Babeanu (2) si Drutu (1). In minutul 52, elevele Alexandrinei Soare s-au vazut egalate 20-20. Dunarea n-a scapat insa jocul din mana, s-a aparat mult mai bine, gratie si unei sustineri din spate a Gabrielei Dobre dar si a golurilor marcate de Perianu. Revenita dupa accidentarea suferita in meciul din campionat de la Deva, Ramona Farcau a fost in forma buna, marcand 2 goluri in momentele importante. Cu toate ca au beneficiat de 11 aruncari de la 7 m, din care au ratat doar 4, romascanele s-au recunoscut invinse, brailencele castigand partida cu scorul de 26-23.

Gabriela Perianu - Bebe- hc dunarea hcm romanRamona Farcau- hc dunarea hcm romanDunarea Braila castiga astfel primul meci din play-off si pleaca la Roman cu gandul la medalie, avand nevoie acum de cel putin un egal. Meciurile din deplasare de la Roman au loc in 8 si 9 mai, prima partida urmand sa fie arbitrata de cuplul Nacu/Rucoi.

Liderul Ligii Nationale la sfarsitul sezonului regulat, HCM Baia Mare, s-a impus cu 33-23 pe terenul echipei HC Zalau, in primul meci de play-off.

HC Dunarea Braila-HCM Roman 26-23 (15-11)

HC Dunarea Braila: Dobre, Voicu, Stan (portari), Perianu 10 goluri, Horjea 5, Moldovan 7 (4 din 7m), Brot 2, Farcau 2, Czeczi, Irimia, Safta

HCM Roman: Pislaru, Visan (portari), Babeanu 6 goluri (3 din 7m), Stoleru 6, Iuganu 5 (4 din 7m), Agrigoroaie 2, Horobet 1, Drutu 1, Genkova 1, Chitacu 1, Crap, Paval

Aruncari de la 7m: 4/4, respectiv 11/7

Eliminari: 1 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

Comentarii

comentariu

About the Author

-