Published On: mar, Mai 6th, 2014

Un brailean la etapa internationala a Olimpiadei de Informatica

olimpiciBraila are cu ce sa se mandreasca! 13 elevi au fost premiati in urma Olimpiadei Nationale la Informatica. Dintre acestia, doar unul a ales sa faca parte din lotul care va reprezenta Romania la faza internationala.

Alex Tatomir este elev in clasa a VIII-a in cadrul Colegiului “Nicolae Balcescu” din Braila si sub coordonarea profesorului Cristian Toncea, tanarul a reusit sa obtina rezultate impresionante la olimpiadele de informatica. Alex a marturisit ca informatica i-a intrat sub piele in urma cu doi ani si desi nu are experienta unui programator, rezultatele lui vorbesc de la sine.

In cadrul Olimpiadei Nationale de Informatica Radu Andrei a obtinut medalia de aur, Paul Crestez a plecat acasa cu argintul, iar alti sapte braileni au obtinut medalii de bronz.

Desi, putea sa participe fara probleme la faza internationala, Radu Andrei, medaliat cu aur, a preferat sa-si incerce norocul si in alte domenii, alegand o alta olimpiada la care spera sa obtina rezultate notabile.

Un alt elev care s-a remarcat cu o medalie de bronz la Olimpiada Nationala este Gabriel Moise. Tanarul, elev in clasa a VIII-a la Scoala “Mihai Eminescu” a fost coordonat de profesorul Ileana Savu.

Chiar daca au varste fragile inca, elevii recunosc ca au descoperit cheia succesului. Majoritatea sunt de acord cu faptul ca toate materiile invatate la scoala sunt menite sa te ajute in viata, insa cel putin doua dintre ele trebuie sa iti croiasca viitorul. Elevii au declarat ca au cel putin doua olimpiade in fiecare an la care participa si care le vor oferi oportunitati in viitor.

Din lotul brailenilor care s-au intors acasa cu medalii fac parte: Stefan Hagiu, elev al Colegiului “Nicolae Balcescu”, Raluca Tudor, eleva a Colegiului “Gh. Munteanu Murgoci”, Tudor Dumitrescu, elev al Scolii “Mihai Eminescu”, Eduard Podaru, elev al Scolii “Mihai Eminescu”, Marius Grigoras, elev al Scolii “Mihai Viteazul”.

Din cadrul Colegiului “Nicolae Balcesu” au mai facut parte elevii Razvan Neacsu, Teodora Serbanescu si Ciprian Baluta iar de la Colegiul “Gh. Munteanu Murgoci”, Dora Nicoleta Tilica.

Comentarii

comentariu

About the Author